Categorie: Nieuws uit de regio

Geen werkgroep voor redding Cinema Capitole

gepost 7 years ago, op woensdag, 21 december 2016 door Wim Van Geert

Groen stelde gisteravond op de gemeenteraad een werkgroep voor om Cinema Capitole maar CD&V en N-VA stemden tegen het voorstel.
Op de Facebookgroep 'De cinema in Aalter moet blijven' ondertekenden ondertussen reeds 3.750 mensen de online petitie.

Ook circuleert nu op Facebook ook een affiche met de oproep 'Stop de sloop'. Iedereen blijft dus vechten om de dorpscinema van Aalter te redden, maar een gemeentelijke denktank komt er niet. "Wij vonden het nochtans nodig dat mensen van alle politieke partijen zouden samenzitten met de eigenaar, de huurder en de mensen van de Facebookgroep", zegt Mieke Schauvliege (Groen). "Samen kunnen we misschien oplossingen zoeken om de cinema te redden van de sloophamer. De gemeente Aalter verschuilt zich achter het RUP Stationsstraat waarin het gebouw van de cinema effectief als filmzaal ingekleurd staat. De gemeente zal dan misschien nooit een sloopvergunning willen afleveren, maar de eigenaar zal die sloopvergunning dan wel krijgen in hoger beroep. Er moet dus echt meer gebeuren om de cinema te redden."

'Tootentrekkerij'

Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) is realistisch en vindt dit een pure zaak van de privé-markt. "Het bestuur kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor een beslissing die een eigenaar van een pand neemt", vindt De Crem. "Wij hebben de sloopvergunning voor de cinema in 2011 al eens geweigerd en dat is zowat alles wat wij kunnen doen. Dat Groen nu de grote redder wil spelen, is op z'n Aalters gezegd pure 'tootentrekkerij'. Toen ze jaren geleden in het RUP de cinema een vaste stek moesten geven, hebben ze tegen gestemd!"

Uitbater Jean-Claude Maes blijft hoopvol. "Dit jaar heb ik al 33.000 bezoekers. Met de topfilms in de kerstvakantie hoop ik het record van 40.000 bezoekers dit jaar alsnog te breken", zegt de man. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws