gepost 7 years ago, op donderdag, 9 februari 2017 door

Op zaterdag 11 en zondag 12 februari wordt de oude spoorwegbrug in de Weitingstraat in Aalter afgebroken. Het treinverkeer tussen Gent en Brugge wordt stilgelegd. Er zijn vervangende bussen.
De spoorwegbrug in de Weitingstraat in Aalter wordt op 11 en 12 februari afgebroken. "Voor wagens is omrijden mogelijk via de Lotenhullestraat of de Nevelestraat in Hansbeke", zegt burgemeester Patrick Hoste (CD&V). "Dit weekend is er ook geen treinverkeer vanuit Aalter mogelijk. De NMBS legt als alternatief vervangbussen in tussen Gent en Brugge."

Infrabel vernieuwt de spoorwegbruggen in de Weitingstraat en de Knesselaarsestraat in Aalter om de spoorlijn tussen Gent en Brugge uit te breiden met een derde en vierde spoor.

"Zaterdag en zondag wordt er zowel overdag als 's nachts gewerkt aan de brug in de Weitingstraat. Er zal wel enige geluidshinder zijn", zegt burgemeester Patrick Hoste.

Omdat er vanuit Aalter geen treinverkeer mogelijk is, worden alle stopplaatsen tussen de stations van Gent en Brugge met vervangbussen bediend. Vanuit het station Aalter vertrekken er ook snelbussen naar Brugge en Gent. De treinen tussen Gent en Brugge worden omgeleid via Deinze en Lichtervelde. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws