Categorie: Nieuws uit de regio

Fileleed neemt af (maar is niet voorbij)

gepost 7 years ago, op maandag, 20 februari 2017 door

De werken aan het nieuwe oprittencomplex E40 in Aalter gaan begin april een nieuwe fase in. Vanaf dan is het ergste fileleed voorbij en zal het op de Tieltsesteenweg weer veel vlotter rijden zijn. Op de Knokkeweg (N44) zal je nog het hele jaar moeten aanschuiven, want ook in de volgende fase blijft het verkeer daar op één rijvak. Dit jaar worden twee nieuwe snelwegbruggen gebouwd.

De nieuwe rotonde op de Tieltsesteenweg ligt er en is al enkele maanden in gebruik. Momenteel wordt gewerkt aan de nieuwe rotonde op de Steenweg op Deinze en aan de verbindingsweg tussen die twee rotondes. "Eind maart moet dat allemaal klaar zijn, zodat ook de rotonde op de Steenweg op Deinze begin april in gebruik genomen kan worden", zegt burgemeester Patrick Hoste (CD&V). "Vanaf dan gaan we een nieuwe fase in en wordt de bestaande snelwegbrug over de Steenweg op Deinze afgebroken en vernieuwd.

Verkeer van en naar Tielt zal gewoon langs de Tieltsesteenweg kunnen rijden. Verkeer van en naar Deinze zal dan ook eerst de nieuwe rotonde van de Tieltsesteenweg moeten gebruiken, om dan via de nieuwe verbindingsweg naar de nieuwe rotonde van de Steenweg op Deinze te rijden. Zo kan je daar over Lotenhulle naar Deinze."


N44 blijft één rijvak
Ook het zwaar verkeer zal die nieuwe omleiding kunnen gebruiken. "Dat betekent dat de Tieltsesteenweg enorm ontlast zal worden", zegt burgemeester Hoste. "Het verkeer van en naar Deinze en Tielt wordt weer uit mekaar getrokken en verdeeld over twee invalswegen. We kunnen stellen dat vanaf april het ergste fileleed rond het Rond Punt en de E40 achter de rug zal zijn. De file op de Tieltsesteenweg zal verleden tijd zijn. Maar we zijn er zeker nog niet. Op de Knokkeweg (N44) moeten we het verkeer net voor het Rond Punt zeker nog heel het jaar op één vak laten komen. Daar zal je dus nog altijd moeten aanschuiven tijdens de spits. Omdat de brug over de Steenweg op Deinze afgebroken wordt, moet al het verkeer naar Tielt en Deinze nog altijd samen onder dezelfde brug van de Tieltsesteenweg. Dus kunnen we niet anders dan de N44 op één vak houden, om het verkeer op het Rond Punt niet muurvast te laten zitten."


Fly-over
Vanaf april wordt dus een nieuwe snelwegbrug gelegd over de Steenweg op Deinze. Rond of net na de zomer draait de werf dan om en wordt een nieuwe snelwegbrug gelegd over de Tieltsesteenweg. Die twee fases zullen wellicht heel 2017 nog duren. In 2018 wordt dan vooral gewerkt aan de aanleg van de nieuwe fly-over die de nieuwe afrit vanuit Gent wordt. Die fly-over start in de zone tussen het politiegebouw van de wegpolitie en de snelweg zelf, en gaat dan tot aan de Knokkeweg.

Tegen maart 2019 moet het hele afrittencomplex klaar zijn. Eind maart of begin april dit jaar organiseren de gemeente Aalter en de Administratie Wegen en Verkeer nog een open wervendag, waarbij bezoekers de nieuwe rotonde en de verbindingsweg op een zaterdagvoormiddag zullen kunnen bezoeken.


  • Bron: Het Laatste Nieuws