gepost 7 years ago, op zaterdag, 25 februari 2017 door

Het Emmaüsinstituut in Aalter wil de deuren open zetten voor leerlingen die vandaag de dag nog naar het buitengewoon onderwijs gestuurd worden.

De secundaire afdeling van het Emmaüsinstituut heeft een nieuw directieteam. Dimitri Plas is de nieuwe algemeen directeur. Oud-schepen Birger Quintyn wordt pedagogisch directeur.

Katrien De Wit is directeur schoolorganisatie en Rik Cools is technisch directeur. Erik De Keyser is aan zijn laatste jaar bezig als administratief directeur. De secundaire afdeling telt 1.080 leerlingen en een team van 120 leerkrachten. "Een van onze uitdagingen wordt het openstellen van onze school voor kinderen die vandaag nog naar het buitengewoon onderwijs gestuurd worden", zegt Plas. "We willen kinderen met een lichte mentale beperking integreren en ook kansen geven op onze school. Een kwart van onze leraren zijn nu al bezig met zorg op maat van de leerling. Niet alleen voor leerlingen die een extra duwtje nodig hebben, maar ook voor hoogbegaafde kinderen die extra uitdagingen nodig hebben."


Eén campus
Alle richtingen van het secundair in Emmaüs zitten nu al een jaar samen op één campus in de Sint-Gerolflaan. De oude technische school Sint-Jozef is ondertussen gesloopt. "Onze speelplaats is nu nog meer een doorsnee van onze maatschappij geworden", besluit Birger Quintyn. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws