Categorie: Nieuws uit de regio

Elslo morgen weer open voor verkeer

gepost 7 years ago, op woensdag, 21 december 2016 door

Elslo, één van de toegangspoorten van de R4 naar het centrum van Evergem, gaat morgen weer open voor doorgaand verkeer. Sinds augustus 2015 wordt de riolering in Elslo en omgeving vernieuwd.

Het was een gigantisch werk, met onder andere de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater, nieuwe nutsleidingen en nieuwe wegen. "De werken zijn nu zodanig gevorderd dat er vanaf morgen opnieuw doorgaand verkeer in Elslo mogelijk is", zegt schepen van Openbare Werken Erik De Wispelaere (CD&V).

"Elslo is een belangrijke verbindingsweg tussen de R4 en Evergem-Centrum. Er werd in verschillende fasen gewerkt vanaf de R4 richting Kapellestraat. Het deel tot aan de Kleine Koestraat wordt nu nog afgewerkt. De toplaag asfalt is aangebracht en er zijn nieuwe verlichtingspalen geplaatst. Er zijn ook nieuwe voetpaden, nieuwe wegmarkeringen en verkeersborden aangebracht."

Toch moet er na Nieuwjaar nog verder gewerkt worden aan het project Elslo. Vanaf 9 januari 2017 wordt in de zijstraten gewerkt. De Kleine Koestraat, de Klaverbeekstraat tot aan de Draaitopstraat, en een deel van de Droogte tussen huisnummer 59 en 63 worden dan afgesloten voor het verkeer. Dat zal zo zijn tot eind april 2017. Er wordt dan een omleiding voorzien via Elslo en de Eendenplasstraat. Nadien wordt nog gewerkt in de Maagdekensstraat, tussen Vlierboomstraat, Droogte en het speelplein. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws