gepost 7 years ago, op zondag, 19 maart 2017 door Wim Van Geert

De werken aan de zuidelijke zijde van de E40 zijn zo goed als afgerond. Beide rotondes met bijhorende fietstunnels zijn klaar voor gebruik en de nieuwe verbindingsweg tussen beide rotondes is afgewerkt. 

Op zaterdag 8 april 2017 gaan de rotonde op de Steenweg op Deinze en de nieuwe verbindingsweg open voor verkeer. Dit betekent dat de omleidingen tussen de Steenweg op Deinze en de Tieltsesteenweg vervallen, ook voor zwaar verkeer. De Steenweg op Deinze blijft wel onderbroken aan de brug van de E40.

Zuidzijde afgewerkt

Op zaterdag 8 april gaat de nieuwe infrastructuur aan de zuidzijde van de E40 volledig in gebruik. Hoewel de Steenweg op Deinze nog onderbroken is ter hoogte van de brug van de E40, hoeft er niet meer omgereden te worden. Iedereen, ook het zwaar verkeer, rijdt via de nieuwe verbindingsweg. Via deze nieuwe weg rijd je van de rotonde op de Steenweg op Deinze naar de rotonde op de Tieltsesteenweg. Dat maakt de E40 oprijden richting Gent een pak vlotter. Ook wie de E40 komende van de kust afrijdt in Aalter met bestemming Deinze moet niet langer via de rotonde aan de noordzijde rijden.

Fietstunnels

Ook beide fietstunnels onder de rotondes zijn klaar voor gebruik. Fietsers op de Tieltsesteenweg rijden niet langer over de rotonde samen met het autoverkeer, maar rijden via de fietstunnel naar de verbindingsweg. Tot de brug over de Steenweg op Deinze af is, rijden de fietsers via een tijdelijk fietspad naar de noordzijde van de E40.


Volgende fasen van de werken

Tot de zomer van 2017 werkt de aannemer aan de bruggen van de E40 en aan de oprit van de N44 naar de E40 richting kust. Voor het verkeer op de E40 blijft de verkeerssituatie zoals nu. De Steenweg op Deinze blijft onderbroken ter hoogte van de brug. In de zomer starten de werken aan de noordkant van de E40 met impact op het verkeer.


  • Bron: Eigen redactie