gepost 7 years ago, op maandag, 13 februari 2017 door

Een 29-jarige man uit Wakken (Dentergem) heeft het zaterdagochtend wel heel bont gemaakt. In Tielt gooide hij de ruiten van brouwerij De Poes en busverhuurbedrijf Feestbus.be in. Even later boorde hij zich met zijn wagen in de gevel van een woning in Wakken. Mogelijk pleegde hij het vandalisme in Tielt uit wrok.

Rond zes uur zaterdagochtend reed Michael D. (29) met zijn Opel in de Markegemstraat vanuit Tielt het Wakkense centrum in. Aan een wegversmalling liep het fout. De automobilist verloor de controle over het stuur en knalde in de gevel van een woning aan de linkerkant van de weg. Na de aanrijding reed hij verder tot op het marktplein. Daar keerde hij toch op zijn stappen terug en parkeerde wat verderop zijn zwaar beschadigde wagen. Michael D. werd verhoord door de politie en moest een alcoholtest afleggen. Dat leverde een positief resultaat op, met een onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs tot gevolg. Hij raakte niet gewond.


Wraakactie?
Wat de politie toen nog niet wist, was dat Michael D. enkele minuten voor de crash een tiental ruiten van brouwerij De Poes en busverhuurbedrijf Feestbus.be met bakstenen had ingegooid. Ook een geparkeerde bestelwagen op de parking moest eraan geloven. Waarom hij dat deed, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk was wrok een motief. In het gebouw van De Poes en Feestbus.be aan de Tenhovestraat huisde vroeger Servilab, het chemisch bedrijf van zijn vader Jos. Het bedrijf leverde Jos D. aanvankelijk faam op, maar zorgde uiteindelijk voor zijn ondergang toen hij in 2006 in de cel vloog op verdenking van de levering van chemicaliën aan Nederlandse criminelen voor de productie van xtc-pillen en amfetamines. Het leidde tot het faillissement van het bedrijf, een echtscheiding, een financiële kater en in 2014 een veroordeling tot maar liefst tien jaar cel. Jos D. ontkende steeds betrokken te zijn bij de drugsbende.


Brouwerij
Na een goede samenwerking tussen de politiezones Regio Tielt en Midow werd duidelijk dat Michael D. niet alleen verantwoordelijk was voor de crash in Wakken maar ook voor het vandalisme in Tielt. Brouwerij De Poes opende nog maar enkele weken geleden officieel de deuren. Deze week zouden de eerste echte Tieltse Poesjes, een blond bier, er op de fles gaan. Samen met de brandweer stelde brouwer Stijn David (42) dit weekend alles in het werk om de vernielde ruiten dicht te timmeren en de aangerichte schade op te kuisen. Aan de brouwinstallaties is geen schade.


  • Bron: Het Laatste Nieuws