gepost 6 years ago, op vrijdag, 16 februari 2018 door Wim Van Geert

1. Werken Zandvleuge

Op donderdag 22 februari 2018 starten er in Eeklo nutsvoorzieningswerken in de Zandvleuge, het gedeelte tussen de Blommekes en de Stuifzandstraat.

De riolering zal hier vernieuwd worden en er wordt een betonnen constructie gebouwd die als collector en overstort voor de rioleringen dienst zal doen....

Om deze werken te kunnen uitvoeren zal de Zandvleuge voor alle verkeer worden afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone wel passeren.

Er wordt een omleiding voorzien via Blommekens - Boelare - N9.

Op donderdagvoormiddag, tijdens de wekelijkse markt, verloopt de omleiding via de Vrombautstraat - Kriekmoerstraat - Oostveldstraat - N9.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zouden de werken eindigen op maandag 30 april 2018.

2. Werken E34 tussen Eeklo en Maldegem

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 26 februari 2018 met structureel onderhoud op de Expressweg (E34/N49) tussen Eeklo en Maldegem. In de beide richtingen wordt het betonnen wegdek vervangen door asfalt. Dit zal het geluid van het verkeer sterk reduceren voor de omliggende bewoners.

Tijdens de werken rijdt het verkeer in beide richtingen over één rijstrook, in Eeklo begint de onderbreking ter hoogte van de tunnel in Balgerhoeke.

Ook gaan de op- en afritten dicht en moet het verkeer omrijden.

Voor de veiligheid geldt er een snelheidsbeperking van 70km/u aan de werfzone.

Het einde van de werken wordt verwacht tegen de zomer van 2018.


  • Bron: Eigen redactie