gepost 7 years ago, op maandag, 19 december 2016 door

Verstraete Woonprojecten uit Kortrijk heeft sinds kort een sloopvergunning beet voor de voormalige gebouwen van textielbedrijf Tiltex.
Hoe het nieuwe appartementsblok er uiteindelijk uit zal zien, blijft nog even afwachten.

Het project, waarin 89 assistentiewoningen en 10 appartementen voorzien zijn, heeft op z'n zachtst gezegd een hobbelig parcours afgelegd. Sinds eind 2015 zijn er al namelijk al verschillende plannen de revue gepasseerd.

Nadat oppositiepartij CD&V de vrees uitdrukte dat het gebouw te groot was voor de beschikbare oppervlakte en opperde dat er misschien een uitbreiding van de academies kon komen in de plaats, trok Verstraete de bouwaanvraag in. Er werd een nieuw plan opgemaakt werd met meer parkeerplaatsen, maar die tweede bouwaanvraag stootte dan weer op protest van het schepencollege omdat de terreinbezetting nog steeds te groot was en er te weinig groenzone voorzien was.

Het openbaar onderzoek rond de derde bouwaanvraag loopt nog tot 21 december. "Dit keer heeft men wel degelijk rekening gehouden met onze opmerkingen", laat schepen van Ruimtelijke Ordening Simon Bekaert (sp.a) weten. Of deze derde bouwaanvraag de laatste wordt, zal begin 2017 duidelijk zijn.

(SVR)


  • Bron: Het Laatste Nieuws