Categorie: Nieuws uit de regio

Colruyt heeft eerste bakfietsenstalling

gepost 7 years ago, op zaterdag, 21 januari 2017 door

Bakfietsen hebben nu hun eigen overdekte fietsenstalling aan de Colruyt in Deinze. Een primeur voor ons land, want Colruyt Group liet de fietstenstalling voor buitenformaatfietsen speciaal ontwerpen op vraag van burgemeester Jan Vermeulen (CD&V), zelf een fervent gebruiker van een elektrische bakfiets.

Colruyt Group installeerde de eerste bakfietsenstalling aan de supermarkt langs de N43. Afgelopen donderdag werd de overdekte fietsenstalling officieel ingehuldigd en ontwerper Jérôme Campbell kreeg een pluim van Fietsersbond Deinze. "De fietsenstalling biedt plaats aan vier fietsen met een buitengewoon formaat, zoals een bakfiets", zegt ontwerper Jérôme. "Het interessante is dat er ook een rij winkelkarren in geïntegreerd werd. Zo kunnen mensen hun koopwaren makkelijk overladen van de winkelkar in de aanhangwagen of laadruimte van hun bakfiets. Zo voorkomen we dat klanten die met de fiets komen hun lege winkelkar na het overladen laten rondslingeren aan de rekken. Een fenomeen dat we begrijpen; niemand laat graag zijn koopwaren onbeschermd achter om twintig meter verder zijn kar weg te zetten. De overdekte stalling wordt nog afgewerkt met duidelijke signalisatie dat het het rek enkel voor grote fietsen bestemd is."


"Fietsstad"
"Het is niet toevallig dat Deinze de eerste plaats is waar we dit laten zetten", zegt Nathalie Meganck, projectmanager bij Expansiedienst van Colruyt Group. "Deinze profileert zich al jaren als fietsstad en de aanvraag kwam van de burgemeester zelf. We gaan dit evalueren en later zullen er nog dergelijke fietsenstallingen bij onze winkels gezet worden. Ik denk maar aan regio's met veel bakfietsers zoals Sint-Amandsberg en het centrum van Antwerpen", besluit Meganck.


  • Bron: Het Laatste Nieuws