Categorie: Nieuws uit de regio

14 jaar oude hond uit brand gered

gepost 7 years ago, op donderdag, 5 januari 2017 door

"Het is ongelofelijk dat onze hond van veertien dit overleefd heeft", zegt de familie Degryse uit de Beverensestraat in Ardooie. Zijn hok vatte vuur door een gaskachel.
De brandweer moest gisterenavond uitrukken naar de Beverensestraat. "Gelukkig waren we thuis en merkten we de vlammen zelf op", zegt Philiep Degryse. Het vuur ontstond in de kamer met de wasmachine en het hondenhok. De twee dieren waren er op dat moment. De jongste kon zelf ontsnappen, maar Mana, een 14-jaar oude Vizsla, moest door de brandweer worden gered.


Vlammen door dak
"Het is niet te begrijpen dat Mana dit overleefd heeft. Ik dacht echt dat het voorbij was", zucht de dochter des huizes opgelucht. De twee dieren werden even naar een weide gebracht, ze waren niet gewond. Het hok waar de brand uitbrak, raakte wel zwaarbeschadigd. "De bewoner had het gasvuur nog zelf proberen te blussen, maar dat lukte hem niet. Hij had er een doek opgegooid, maar dat was ook beginnen branden", aldus de brandweer. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen door het dak. Het kacheltje, dat aan de oorzaak van het vuur lag, werd buitengebracht. Niemand raakte gewond. (CMW)


  • Bron: Het Laatste Nieuws