gepost 7 years ago, op maandag, 27 februari 2017 door

Het centrum van Maldegem stond dit weekend volledig in het teken van carnaval. Gisterenmiddag kwamen zo'n 6.000 toeschouwers de kinderstoet bewonderen en vooral zoveel mogelijk snoepjes vangen. Tijdens de avondstoet overspoelden er nog meer mensen de centrumstraten van de carnavalsgekke gemeente.

De Raad van Elf kan opnieuw terugblikken op een succesvol carnavalsfeest. De 51ste editie moest alleszins niet onderdoen voor de jubileumeditie van vorig jaar. "We konden opnieuw rekenen op een massale opkomst met ongeveer 10.000 toeschouwers tijdens de avondstoet", zegt een tevreden voorzitter Kris Wille.

Het weekend werd op gang getrapt met een kroegentocht en een Kidscarnavalsfuif op zaterdag. Maar het hoogtepunt kwam gisteren met de traditionele stoeten. Behalve enkele spetters bleven de stoeten gespaard van regen en dat zorgde voor volle straten en veel verklede kindjes en enkele uitgedoste volwassenen. De enige regenval tijdens de kinderstoet was een salvo van snoepjes, die vanuit de elf prachtige praalwagens en de daaropvolgende reclamestoet werden geworpen.

De lange parade werd afgesloten met de wagen van de Raad van Elf, met helemaal bovenaan Prins Nick I en Prinses Ellen. (ASD)


  • Bron: Het Laatste Nieuws