Categorie: Nieuws uit de regio

1.500 mountainbikers fietsen voor goed doel

gepost 7 years ago, op dinsdag, 27 december 2016 door

Zo'n 1.500 mountainbikers hebben gisteren gefietst voor het goede doel. De helft van de opbrengst gaat naar het Fonds Jan Filliers dat verkeersslachtoffers steunt.
De mountainbiketocht van het Sportcomité van Astene geeft iedereen de kans om zijn kerstkilo's eraf te fietsen. Onder hen ook profwielrenner Thomas De Gendt en een veertigtal kinderen die deelnamen aan de kidstocht.


Slechte weer
"Vorig jaar hadden we een recordaantal van 2066 deelnemers", zegt een van de organisatoren Serge Simoens. "Door het slechte weer bij de start om 8 uur lag dit aantal dit jaar een pak lager. De recreanten haken vaak op het laatste moment af als ze zien dat hard regent. Maar toch zijn we blij met de opkomst. De helft van de opbrengst gaat naar Fonds Jan Filliers en de deelnemende kinderen krijgen nog een fluohesje van Filliers. Voor onze twintigste editie hebben we de tocht ook omgedoopt tot VTT Jan Filliers."

Het Fonds Jan Filliers werd opgericht in november 2009. Het gaf sinds haar ontstaan al 26 slachtoffers van verkeersongevallen een financiële beurs. Slachtoffers van een verkeersongeval kunnen een dossier indienen bij het Fonds Jan Filliers, via de Koning Boudewijnstichting (www.kbs-frb.be). De opbrengst van VTT Jan Filliers gaat naar een elektrisch aangedreven handbike.

Meer informatie is te vinden via www.sportcomite-astene.be en www.fondsjanfilliers.be. (ASD)


  • Bron: Het Laatste Nieuws