Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 19 april 2024

gepost 2 weeks ago, op vrijdag, 19 april 2024 door Crew

Er zal deze zomer dan toch niet in openlucht kunnen gezwommen worden in Eeklo. Het stadsbestuur liet zeven mogelijke zwemlocaties in de vrije natuur onderzoeken. Maar concludeert nu dat het niet veilig genoeg is om er te zwemmen.

—---------------------------------------------

Er is groen licht voor de bouw van nieuwe jeugdlokalen op de terreinen aan de Katsweg in Maldegem. Het gemeentebestuur legt vier miljoen euro aan de kant. Dit jaar wordt de administratieve molen doorlopen, en ten vroegste volgend jaar wordt met de bouw gestart. —---------------------------------

Mathis Van de Walle (21) uit Aalter organiseert op zondag 21 april, samen met vijf andere studenten LO en Bewegingswetenschappen aan de UGent, de Kanjerloop op het kasteeldomein van Poeke. Alle opbrengsten van dit evenement gaan integraal naar het Kinderkankerfonds. Alle info op het Facebookevent ‘De Kanjerloop 2024'.

—---------------------------------------

De Moerstraat in Bellem (Aalter) is tot 27 april afgesloten voor het verkeer voor de aanleg van een nieuw fietspad. De aanleg van het fietspad zal in verschillende fasen gebeuren, en kost 790.000 euro. De aannemer is nu met de eerste werken gestart.

De Karrewegel in Maldegem wordt gedeeltelijk afgesloten voor werken van 22 tot en met 25 april.

—-------------------------------------------

Volgende week starten in Adegem (Maldegem) werken aan het bestaande fietspad in de Oude Staatsbaan. Vanaf maandag 22 april start een externe aannemer met de optimalisatie van de bestaande fietspaden in de Oude Staatsbaan. De werken duren tot en met vrijdag 3 mei, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. —-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws