Het begon allemaal met radio Meteor

Historiek

  • Topradio Meteor werd in juni 2000 overgenomen door een frisse, jonge en dynamische ploeg. De frequentie, 107.8 FM, bleef dezelfde maar de naam veranderde naar Topradio Aalter om de binding met deze bruisende regio strakker te maken. Ook het zendgebied werd fors uitgebreid. De uitzendingen gebeuren vanuit een gloednieuwe studio, gelegen in de Lindestraat 22 te Aalter. Er kwamen live regionale uitzendingen, elke dag van 12 tot 15 uur en van 20 tot 22 uur. De niet regionale uitzendingen kwamen toen vanuit de studio's vanuit VMM te Vilvoorde.
  • In juni 2003 verhuisde de nationale TopRadio studio's terug van Vilvoorde naar Gent om volledig onafhankelijk van de VMM verder te werken.
  • Op 27 mei 2004 kreeg Radio Aalter een nieuwe frequentie toegewezen dat is nu de huidige 104.7 FM met een vermogen van 501W. Het luistercomfort is reeds heel wat beter maar de komende weken sleutelen we nog aan de antenne's voor een optimalisering.
  • Juni 2005: een donkere maand voor TOPradio Aalter. BVBA Wim Service Computer die de studio's huisveste moest asap het pand verlaten. Wim vindt een nieuw pand in de Sint-Maria-Aalterstraat maar heeft niet genoeg ruimte om ook een nieuwe studio te bouwen. Ook pogingen om de studio ergens anders op te zetten mislukten steeds. Gevolg, geen studio en geen lokale programma's meer...
  • 27 januari 2007: Een heugelijke dag want TOPradio Aalter is Back On Track. Zeven collega's waaronder een paar nieuwe stemmen staan enthousiast te springen om jullie dagelijks een brok TOPradio te brengen vanuit Aalter. Vanaf dan is ook de TOPradio Aalter webstream beschikbaar en kan je eender waar TOPradio Aalter beluisteren. Jullie kunnen chatten met de DJ's. Sms'en, en zelfs gratis via Skype live op antenne.
  • 20 januari 2009: Wim richt zijn pand in de Sint-Maria-Aalterstraat 19 opnieuw in en maakt plaats voor een ruime studio. De radio verhuist dan ook van de Ambachtenlaan, terug naar het centrum.
  • 1 juni 2010, ......10 jaar Topradio Aalter.