Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws woensdag 4 juli

gepost 1 year ago, op dinsdag, 3 juli 2018 door Crew

Er wordt gekeken of een samenwerking tussen de havens van Zeebrugge en Antwerpen mogelijk is. Studiebureaurs Deloitte en Laga onderzoeken alles. Beide havens zijn complementair met elkaar en de samenwerking zou ook voor synergievoordelen zorgen. Eerst wordt een complementariteitsonderzoek afgerond vooraleer er verder wordt beslist. Dat zou pas klaar zijn in het eerste kwartaal van 2019.

De gemeente Maldegem gebruikt een verplaatsbare camera waarbij men kan filmen. Dat wordt ook via borden duidelijk gemaakt wanneer je de gemeente binnen rijdt. Het gebruik werd goedgekeurd door de gemeenteraad. Er werd al getest tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm. Die resultaten waren positief.

De kantine van Maria Aalter is afgebroken. Die wordt vervangen, want die was al in gebruik sinds 1982. De omgevingswerken worden aansluitend uitgevoerd, dan kan het nieuwe complex in gebruik genomen worden bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. De nieuwbouw kan door alle Aalterse verenigingen gebruikt worden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws