Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 25 juni

gepost 6 years ago, op zondag, 24 juni 2018 door Crew

Het tweede stuk van de ondergrondse parking aan de Boomgaard in Aalter zal pas openen vanaf half juli, dat is later dan voorzien. De oude en de nieuwe parking worden een geheel met één toegang. De tuinaannemer is gestart met de uitbreiding van het bijhorende overdekte plein. Die werken moeten ook klaar zijn over een maand. “Het Hof van Praet moet nog meer een plek worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, wandelen, spelen, sporten en feesten”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste.

Begin juli start de uitbreiding van de parkeercapaciteit in de fietsenstallingen aan het station in Brugge. Er komen ruim 1.300 plaatsen bij. Het is de eerste fase waarin de volledige fietsenparking aan de kant Sint-Michiels wordt vernieuwd en uitgebreid. Nu zijn daar te weinig plaatsen. In die eerste fase komen er 826 fietsenrekken bij. Een deel van de fietsenparking is tijdelijk naar buiten verhuisd. De werken zullen tot het einde van het jaar duren. Aan de voorzijde van het station komen er ook extra plaatsen en de bromfietsenparking verhuist naar buiten. Wanneer die werken aan vangen is nog niet bekend.

In Eeklo vraagt politicus Marc Windey (SMS) om maatregelen om het verkeer dat vanuit de Molenstraat komt, vlotter te laten afslaan naar de Boelare. Het is niet omdat er nog zes jaar moet gewacht worden op de Ring van Eeklo, dat er geen maatregelen moeten genomen worden om de N9 veiliger en gebruiksvriendelijker te maken. Het is vaak heel lang aanschuiven voor het verkeer dat van Maldegem komt en dat van de Molenstraat naar de Boelare wil. Daar moet een extra verkeerslicht komen met een groene pijl, vindt hij. Schepen van Mobiliteit Christophe De Waele (Open Vld) wil het voorstel samen bekijken met wegbeheerder AWV.


  • Bron: Het Laatste Nieuws