Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws maandag 2 juli

gepost 10 months ago, op zondag, 1 juli 2018 door Crew

In Aalter werd een skatetoestel weggehaald op het skatepark. Dat is een reactie op de commotie die ontstond op sociale media. De dienst risicobeheer had gezien dat enkele skaters een skatetoestel hadden omgebouwd met werfhekken. “Dat is misschien wel spectaculair, maar niet veilig”, zegt schepen van Jeugd Bieke De Neve (CD&V). Er zullen binnenkort in overleg met de skaters nieuwe toestellen aangekocht worden.

De bewoners van de Tillegemwijk in Sint-Michiels eisen via een petitie dat het kruispunt met de Koning Albert I-laan veiliger wordt gemaakt. De petitie werd 125 keer ondertekend. Omdat er niks wordt gedaan, namen de bewoners zelf het heft in handen. Er zijn al meerdere zware ongevallen gebeurd. Nu durven bewoners hun kinderen niet met de fiets richting Brugge te sturen. De enige oplossing is een fietsers -of een voetgangersbrug. Met die petitie hopen ze daar nu een draagvlak voor te creëren.

In het spaarbekken van Kleit is blauwalg waargenomen. Het vormt een drijvende, olieachtige laag op het wateroppervlak en is blauwgroen van kleur. Het water wordt dan troebel en zuurstofarm. Sommige soorten zijn giftig. Dat is gevaarlijk voor de gezondheid en daarom mag er niet meer gezwommen worden. De blauwalg kwam er door het warme weer. Het is niet zeker dat het echt om blauwalg gaat, maar de provincie is de zaak aan het onderzoeken. Met het zwemverbod is zelfs pootjebaden verboden.


  • Bron: Het Laatste Nieuws