Categorie: Nieuws uit de regio

Regionieuws dinsdag 3 juli

gepost 10 months ago, op maandag, 2 juli 2018 door Crew

In Aalter is een nieuwe kapel gebouwd voor Sint-Appollonia op het kruispunt met de Tieltsesteenweg. Die werd vernield na een verkeersongeval. Het zou 50 000 euro gekost hebben om de kapel terug in haar oorspronkelijke staat te herstellen. Omdat de kapel eigendom is van het OCMW, is voor een andere optie gekozen. “Het zou onverantwoord zijn als OCMW om zo’n investering aan te gaan”, zegt voorzitter Luc De Meyer (N-VA). De leerlingen van het VTI in Deinze hebben een miniversie gebouwd en die is ook ingezegend.

Provinciebedrijf Westtoer heeft dertien toeristische organisaties beloond met een Q-label voor hun kwalitatieve dienstverlening. De bedrijven deden een opleiding en werden bezocht door een ‘mystery visitor’ die hen beoordeelde op vriendelijkheid, netheid en gastvrijheid. Het label is geldig voor drie jaar. Onder andere B&B Stil Verlangen in Oudenburg en restaurant De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede kregen een award

Eeklo heeft een nieuw mobiliteitsplan klaar. De inwoners kunnen nog tot 3 augustus in de plannen kijken en hun mening geven tijdens het openbaar onderzoek. Dat kan op het Stadskantoor in de Industrielaan 2 of via www.eeklo.be/mobiliteitsplan. Opmerkingen kunnen digitaal worden ingezonden via [email protected] of met een aangetekende brief aan het college van burgemeester en schepenen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws