Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws zaterdag 14 maart 2020

gepost 4 months ago, op vrijdag, 13 maart 2020 door Crew

De gemeente Aalter neemt een aantal bijkomende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De gemeentelijke gebouwen in Aalter gaan op slot voor het publiek. De gemeentelijke ontmoetingscentra, de bibliotheken, ook jeugdcentrum Kadans, de sportparken, de jeugdlokalen en het kasteel van Poeke gaan dicht. Deze maatregelen zijn van kracht tot en met 3 april.

Alle activiteiten worden geannuleerd, alsook de gemeentelijke kampen. De wekelijkse woensdagmarkt en de Boerenmarkt gaan wel nog door.

De dienstverlening van de gemeente Aalter en het OCMW blijft gegarandeerd, in de eerste plaats telefonisch en online.

-------------------------

Horecazaken die blijven vanaf vandaag gesloten.Voedingswinkels en apotheken blijven open. Er wordt er extra gelet op de handhygiëne en vallen dus niet onder de sluitingsmaatregelen door het corona virus. Dat zegt ook schepen in Eeklo Marc Windey: ***** U5 De supermarkten en voedingszaken zullen blijvend een aanvoer hebben van voedingsmiddelen: ***** U5 Schepen in Eeklo Marc Windey over de blijvende opening van voedingswinkels.

-----------------------

Over die verplichte sluiting van horecazaken die vanaf vandaag ingaan hoor je Angelique van restaurant Woestyne in Aalter: ****** U6 - Horecazaken mogen geen gasten laten eten in de zaak, afhalen van gerechten mag wel al gelooft restaurant Woestyne uit Aalter niet in het werken met afhaalgerechten: *****

Je hoorde Angelique van restaurant Woestyne uit Aalter over de verplichte sluiting van alle horecazaken door het corona virus.

----------------------------------

Nu de lessen in alle scholen worden opgeschort door het coronavirus, is er een tekort aan kinderopvang. Sharon Verkeste (21) uit Waarschoot richtte samen met enkele vriendinnen een Facebookpagina op waarbij je opvang voor kinderen kan aanvragen. ‘Opvang kinderen Meetjesland’ heet de facebookpagina. Er kan in een privébericht dan verder overleg gepleegd worden over een eventuele redelijke vergoeding.

----------------------------

Door de maatregelen om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan moeten discotheken, cafés en restaurants vanaf vandaag gesloten blijven. Je hoort uitbaatster Evelien van restaurant Boelare 14 in Maldegem over die verplichte sluiting:

****** U2 Evelien van restaurant Boelare 14 hoopt dat de verplichte sluiting niet verlengd zal worden. **** aldus Evelien van restaurant Boelare 14 uit Maldegem over de verplichte sluiting die iedere horecazaak wordt opgelegd.

-----------------------------------

Schepen Lokale economie Peter Van Hecke deelt de mening dat een sluiting van horecazaken de enige manier is om het virus te bestrijden: ***** U3 Vandaar ook dat alle gemeentes de eigen georganiseerde evenementen ook stop zet: *****

Tot slot roept schepen Peter Van Hecke uit Maldegem op om elkaar te steunen: ***** Wijze woorden om met het corona virus mee om te gaan van schepen Peter Van Hecke uit Maldegem.

--------------------------

Het coronavirus zorgt ervoor dat begrafenissen de komende weken in beperkte kring doorgaan. Voor wie een dienst niet kan volgen, heeft uitvaartcentrum Timmerman uit Oostkamp dé oplossing: een streamingdienst. Onder meer rusthuisbewoners kunnen zo vanop afstand tóch de uitvaartplechtigheid van hun naaste volgen.

Ook op andere vlakken neemt het uitvaartcentrum de nodige maatregelen. Het regelen van plechtigheden gebeurt zo veel mogelijk op kantoor en in aanwezigheid van zo weinig mogelijk personen. Enkel naaste familie mag een overledene bovendien gaan begroeten in het funerarium.

---------------------------

De impact van het coronavirus laten zich steeds meer voelen in het openbare leven. Dat zegt ook Schepen in Eeko Marc Windey. U4 De stad Eeklo biedt ook de logistieke medewerking aan het AZ Alma bij de opbouw van een tijdelijke minikliniek. U4***** Marc Windey hoorde je over de logistieke steun die de stad Eeklo biedt aan het ziekenhuis AZ Alma.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws

Kia juni 2020