Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 7 juli 2021

gepost 3 years ago, op woensdag, 7 juli 2021 door Crew

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, bracht een werkbezoek aan Eeklo in het kader van de aanleg van de Ring. Er komen vier kilometer aan fietspaden, drie rotondes, twee fietsbruggen en een fietstunnel. Al van in 1972 wordt gezegd dat een Ring rond Eeklo noodzakelijk is om de stad veiliger en leefbaarder te maken.

------------------

Een 27-jarige trucker uit Aalter heeft van de rechter in Kortrijk geen straf gekregen omdat hij in een Izegemse transportfirma amok maakte. Hij moet zich wel aan enkele voorwaarden houden. “Hij had privéproblemen en stond onder stress”, klonk de uitleg van de advocaat. De trucker toonde zich bereid een cursus agressiebeheersing te volgen.

--------------------------

De politie Het Houtsche heeft snelheidscontroles uitgevoerd in Oostkamp, Beernem en Zedelgem. 7 procent van de gecontroleerde bestuurders reed te snel. De mobiele flitscamera werd in de loop van de dag op drie plaatsen in de zone opgesteld.

----------------

De koninklijke handbooggilde Sint-Sebastiaan uit Brugge wil snel camera’s plaatsen aan zijn schutterslokaal op de terreinen van sportdomein Koude Keuken. Aanleiding zijn twee gevallen van vandalisme. Eerst zijn de gebouwen beklad met graffiti, daarna werd een deel van het rieten dak vernield en in brand gestoken.

---------------

In het centrum van Eeklo wordt er vrijdagnamiddag wat verkeershinder verwacht tijdens de doortocht van de Baloise Ladies Tour. De renners rijden dertien rondes in en rond Eeklo en bij elke passage zal het verkeer stilgelegd worden. Seingevers zullen aanwezig zijn om het verkeer in de stad Eeklo in goede banen te leiden.

---------------------

Inwoners van Oostkamp of Beernem die ouder zijn dan 16 jaar en nog geen coronavaccin hebben gekregen, kunnen vroeger dan verwacht aan de beurt komen. Het vaccinatiecentrum in De Valkaart meldt dat er onverwacht enkele plaatsen vrijgekomen zijn om een coronaprik te laten zetten. Ze doen daarom een oproep naar jongeren in Oostkamp en Beernem om zich te aan te melden voor vaccinatie.

----------------------

Het treinverkeer tussen Gent en Eeklo lag gisteren stil door een aanrijding met een fietser ter hoogte van de spoorwegovergang aan de Wiedauwkaai. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De omstandigheden van het incident zijn nog niet bekend. Een verkeersdeskundige onderzoekt het ongeval.

---------------

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) trekt 50.000 euro uit voor taalstimulerende activiteiten in Maldegem. In totaal zullen er in Vlaanderen 55 projecten van start gaan voor een bedrag van twee miljoen euro. Kinderen uit gezinnen van wie de thuistaal niet het Nederlands is, lopen vaak een verhoogd risico op een nadelig schoolparcours

--------------------

Tijdens de Eeklose gemeenteraad kwam PFOS ter sprake. De oppositie zou graag hebben dat er bodemstalen worden genomen van het oefenterrein van de brandweer langs de Gentsesteenweg. Volgens de burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde (SMS) is dat niet nodig.

-------------

Het WK tijdrijden wordt pas midden september gereden, maar in Brugge bereiden ze zich nu al helemaal voor. Als de coronamaatregelen het toelaten, worden op topdagen zo’n 200.000 bezoekers verwacht. Het wordt wellicht het belangrijkste sportevent in de stad Brugge sinds het EK voetbal in 2000", zegt burgemeester Dirk De fauw in HLN.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws