Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 6 mei 2020

gepost 7 months ago, op woensdag, 6 mei 2020 door Crew

Groenestroombedrijf Aspiravi heeft een bouwvergunning gekregen voor de bouw van twee windmolens in de noordelijke lussen van het klaverblad E40/E403 in Oostkamp. De gemeente bekijkt of ze verzet zullen aantekenen tegen de toegekende vergunning. Aspiravi diende de bouwvergunning initieel al in 2013 in, maar werd geconfronteerd met tal van beroepsprocedures. Het college van burgemeester en schepenen in Oostkamp zal zich beraden over deze mogelijkheid.

Ook omwonenden of derden kunnen verzet aantekenen tegen de toegekende bouwvergunning.

-----------------------

Vanaf nu kan je voor herbruikbare mondmaskers terecht in alle zorgautomaten van de Liberale Mutualiteit Oost-Vlaanderen. De mondmaskers zijn herbruikbaar en bestaan uit twee textiellagen polyester met daartussen een filter. Ze zijn verkrijgbaar in het wit, met kleurrijke motiefjes en later ook in het zwart. Elk mondmasker wordt geleverd met 25 filters. Zowel het mondmasker zelf als de filter kunnen gewassen worden. In Eeklo staat de automaat aan kinderopvang Lemmieland in de Lekestraat.

----------------------

Groen Maldegem onderstreept de nood aan groene ruimte in Maldegem. Volgens hen wordt dat door de coronacrisis extra duidelijk.

Die groene eilanden zijn heel belangrijk voor de gemeente. Groen Maldegem vraagt dan ook aan het bestuur om deze open ruimtes blijvend te vrijwaren als landbouw- en natuurgebied. En niet — zoals nu soms de plannen zijn — in handen te geven van betonboeren en grondspeculanten.

--------------------

De politiezone Damme-Knokke-Heist heeft sinds de start van de coronamaatregelen al meer dan 800 boetes uitgedeeld. Dat blijkt uit de cijfers die het politiekorps vrijgaf. In totaal werden al 825 pv’s opgemaakt voor overtredingen van de coronamaatregelen. Het merendeel werd uitgeschreven voor een niet-essentiële verplaatsing: 608 in totaal. Daarnaast werden 171 boetes uitgedeeld voor samenscholingen en werden nog eens 41 pv’s werden opgemaakt voor het niet respecteren van de sociale afstand.

-----------------------

De E403 in Brugge is gisterennamiddag even volledig afgesloten geweest in de richting van Kortrijk door een zwaar ongeval. Een bestuurder merkte werken te laat op en botste frontaal op een botsabsorbeerder. Hij werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De zware botsing vond gisteren even na 13.30 uur plaats ter hoogte van de verkeerswisselaar.

-----------------------

De Dammesteenweg, één van de belangrijkste toegangswegen richting Damme, opent morgen, donderdag opnieuw voor het verkeer.

De opening betekent het einde van zeven maanden werken. De heraanleg van de weg kende bovendien heel wat vertraging. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de signalisatie. Het project is een samenwerking tussen het stadsbestuur, de Vlaamse Landmaatschappij en de Provincie West-Vlaanderen. De nieuwe weg in Damme wordt deels in kasseien aangelegd. Dit sluit nauwer aan bij het historisch karakter van Damme. Voor de fietsers wordt een vlakke fietscomfortstrook voorzien die bovendien veel breder is dan voorheen.

---------------------

Door een prijsstijging van de restafvalzakken in Wingene moet je een afvalsticker kleven op je oude zakken, maar in tijden van corona werd de verkoop van die stickers halfweg maart tijdelijk opgeschort. Er volgde zelfs een oproep om je oude restafvalzakken even in de kast te laten, en over te schakelen op nieuwe zakken. Maar voor wie nog een voorraadje oude restafvalzakken heeft liggen, is er goed nieuws. De afvalstickers zijn vanaf vandaag 6 mei opnieuw te koop in het Wingense gemeentehuis.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws