Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 30 september 2020

gepost 4 years ago, op woensdag, 30 september 2020 door Crew

Eeklo schrapt de mondmaskerplicht in de centrumstraten. Je moet wel altijd een mondmasker op zak hebben voor wanneer het druk wordt.

Vorige week zei burgemeester Luc Vandevelde (SMS) op de gemeenteraad nog dat een versoepeling van de mondmaskerplicht te vroeg komt. Maar nu de nationale regels veranderen, gaat ook Eeklo die volgen. Het dragen van een mondmasker blijft wel verplicht in alle stedelijke gebouwen in Eeklo, op kermissen en op de wekelijkse donderdagmarkt.

---------------------

Een busrit tussen Aalter en Maldegem zal vanaf volgend jaar acht minuten korter duren. De lus door het dorp van Knesselare wordt geschrapt.

De Lijn wil vanaf volgend jaar minder stops op de hoofdassen, zodat de grote busverbindingen korter en vlotter worden. Wie in Knesselare de bus Aalter-Maldegem wil nemen, zal dus tot aan de N44 moeten komen.

--------------

Het heeft meer dan een jaar geduurd, maar Brugge pakt eindelijk opnieuw uit met een braderie: een koopjesweekend op 9 10 en 11 oktober. Ruim vijftig handelszaken bieden al een extraatje aan en er is zelfs coronaveilige animatie.

---------------

De BinckBank Tour komt morgen aan in Aalter, na een rit die in Philippine start. Aan de aankomst mag geen publiek staan, maar wel langs de drie plaatselijke rondes van twintig kilometer. De renners komen Aalter binnengereden vanuit Ursel, langs de Middelweg naar de N44. Er wordt morgen tijdens de BinckBank tour onder andere ook gereden langs de Loskaaistraat en de Fatimastraat. Het volledige parcours vind je via www.binckbanktour.be.

------------------

Burgemeester Bart Van Hulle (55) van Maldegem heeft deze week zijn entree gemaakt in het Vlaams parlement. Nu Carina Van Cauter gouverneur van Oost-Vlaanderen geworden is, mag Van Hulle voor Open Vld naar Brussel. “Ik kan in Maldegem niet alle dromen realiseren met enkel het belastinggeld van de Maldegemnaar. De gouden honingpot staat in Brussel”, zegt Van Hulle.

--------------

Eeklo versoepelt de werking van de stadsdiensten en opent vanaf 1 oktober weer de deuren van de stedelijke bibliotheek. De afhaalbib wordt vanaf 1 oktober stopgezet. De bib is weer open op de gewone openingsuren, ook op zaterdag van 9 tot 12 uur.

Je wordt gevraagd je bezoek ook te beperken tot dertig minuten.

-------------------

In de Halvemaanstraat in Beernem is gisteren een diefstal vastgesteld op een werf.

De dieven hadden op de werf de zijruit van een werfmachine vernield. Ze demonteerden enkele radio-onderdelen en sloegen op de vlucht. De politie Het Houtsche deed ter plaatse de nodige vaststellingen en is een onderzoek gestart. Van de de daders is voorlopig geen spoor.

-------------------

De ruimere Brugse terrassen mogen nog zeker tot en met 3 januari in de huidige vorm blijven staan. Dat heeft burgemeester Dirk De fauw (CD&V) maandagavond op de gemeenteraad bevestigd. Het is goed nieuws voor de getroffen Brugse horeca.

----------------

De komende drie weken moet het verkeer op de N49 in Kaprijke en Assenede in beide rijrichtingen over één rijvak.

Het asfalt wordt vernieuwd op de N49 tussen het kruispunt met de Vaartstraat en de brug Stroomstraat in Oosteeklo.

----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws