Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 26 februari 2020

gepost 4 years ago, op dinsdag, 25 februari 2020 door Crew

Assenede legt 210.000 euro aan de kant voor opfrissingswerken aan het gemeentehuis. Het ‘nieuw gemeentehuis’ dateert ondertussen ook al van 2006. Na veertien jaar is er nood aan wat opfrissing. Er wordt 100.000 euro gespendeerd in schilderwerken aan de binnenkant van het gemeentehuis. Er is nog een dossier van 90.000 euro voor het heraanleggen van de kiezels op de toegangswegen naar het gemeentehuis. Ook het bruggetje aan het gemeentehuis van Assenede wordt aangepast, en dat zal 20.000 euro kosten.

------------------------------

Sint-Laureins denkt aan het klimaat en gaat de komende jaren investeren in heel wat zonnepanelen.

De sporthal van Sint-Laureins heeft al een nieuw dak, en daar moeten de komende jaren zonnepanelen op komen. Er komen ook voor 150.000 euro zonnepanelen op het dak van de school in Watervliet. Het bestuur van Sint-Laureins zet ook in op het overschakelen op led voor de openbare verlichting, en de omschakeling naar een milieuvriendelijk wagenpark. Vanaf het voorjaar van 2021 start in Sint-Laureins ook een project rond de aparte inzameling van groenten-, fruit- en tuinafval.

-----------------------

Pieter-Jan Verhoye (N-VA) wil dat het gemeentebestuur van Wingene de fietsenstallingen beter beveiligt. Het oppositieraadslid stelt concreet voor om fietskluizen te installeren in Wingene, al worden er volgens burgemeester Hendrik Verkest (CD&V) nu ook al extra inspanningen geleverd om fietsdiefstallen tegen te gaan.

Volgens de burgemeester zijn fietskluizen echter niet aan de orde en zal de installatie van een fietsbeugel voldoende zijn.

-------------------------

Brugge viert de twintigste verjaardag als Unesco-werelderfgoed: in 2000 werd de binnenstad door Unesco erkend. De Koninklijke Munt van België wil deze speciale verjaardag in de verf zetten met de uitgifte van een zilveren gedenkmunt met de heel toepasselijke waarde van … twintig euro.

De voorzijde van deze nieuwe herdenkingsmunt is geïnspireerd op het officiële verjaardagslogo dat, speciaal voor deze Unesco-erkenning, door de stad Brugge werd ontworpen.

--------------------

Een 37-jarige man is zondagavond het slachtoffer geworden van zinloos geweld na afloop van carnaval. De Bruggeling kreeg na een discussie aan het frietkraam verschillende vuistslagen in het gezicht en stampen tegen zijn onderbeen. Zijn kinderen, 8 en 14 jaar oud, zagen nauwelijks enkele meters verder alles gebeuren.

Bij de politie van Knokke-Heist zijn ze op de hoogte van de vechtpartij, die volledig losstaat van de festiviteiten rond carnaval zelf. De zaak wordt verder onderzocht

-------------

De gemeenteraadsleden van Wingene steunen hun collega’s van Tielt en Torhout in de strijd tegen een eventuele sluiting van de materniteiten. In beide steden werd eerder een motie ondertekend die richting Minister van Volksgezondheid Maggie De Block werd gestuurd. Wingene doet hetzelfde en roept buurgemeenten op om dat ook te doen zodat de materniteit van Tielt en Torhout verder kan blijven bestaan.

--------------------

Modelbouwvereniging Eeklo organiseert hun 23ste modelbouwbeurs. Dit jaar staan de stoomlocomotieven centraal.

17 standhouders uit België en Nederland zullen de modelbouw zondag in de kijker zetten. “Uiterst gedetailleerde schaalmodellen zoals vliegtuigen, schepen, voertuigen, figuren en een treintafel zullen in metaal, plastic, karton en hout getoond worden.

De modelbouwbeurs vindt plaats op zondag 1 maart in de feestzaal Sparrenhof in Eeklo.

-----------------------------

Wielertoeristenclub WTC Knesselare start op zondag 1 maart het vijftigste zomerseizoen. De start van het fietsjaar gebeurt traditioneel om 8 uur met een misviering en fietswijding. Wie kennis wil maken met de club mag drie ritten meerijden zonder lid te zijn. Op zondag wordt in één groep gereden. Op zaterdag kan je voortaan kiezen voor twee groepen: je gaat voor 75 kilometer of voor een rit van 100 tot 120 kilometer.

--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws