Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 26 augustus 2020

gepost 4 years ago, op dinsdag, 25 augustus 2020 door Crew

De septemberkermis van Aalter gaat dit jaar niet door. Ook alle andere kermissen in de gemeente worden de rest van dit jaar geschrapt.

De horeca op de Markt van Aalter vindt het schrappen van de kermis eigenlijk niet zo erg. Mocht de kermis er komen, dan zouden ze hun terrassen drastisch moeten verkleinen.

-------------------

Cédric De Smet wordt de nieuwe voorzitter van N-VA Maldegem. Hij neemt de taak na acht jaar over van Lieven Bauwens.

De nieuwe N-VA voorzitter Cédric De Smet zal er op toezien dat de programmapunten zo veel mogelijk verwezenlijkt worden in Maldegem.

--------------------

Het lokaal dienstencentrum De Lelie uit Aalter start de activiteiten weer op, maar trekt tijdelijk weg uit het woonzorgcentrum Veilige Have waar de lessen voorheen plaats vonden. Door corona wordt in Veilige Have nog altijd met zo weinig mogelijk bezoek gewerkt en daarom gaat ook het lokaal dienstencentrum tijdelijk verhuizen naar Residentie Academie aan het Stationsplein in Aalter. Dat zegt ook centrumleidster Marissa De Clercq: ****

Aldus Marissa De Clercq over de verhuis van dienstencentrum De Lelie uit Aalter.

---------------

Brugse scholen voeren, op vraag van de stad, massaal buitenklassen in om leerlingen coronaproof les te kunnen geven. In openlucht krijgt het coronavirus namelijk minder kans om zich te verspreiden. De stad Brugge heeft tien nieuwe locaties aangeduid als buitenklas. Het gaat onder meer om het domein Beisbroek, kinderboerderij De Zeven Torentjes en het Boudewijnpark.

----------------

De Eeklose schepen van Mobiliteit Christophe De Waele vraagt de politie om bij de start van het schooljaar bijzonder streng te zijn voor overtreders.

Vanaf dinsdag brengen ouders hun kinderen weer naar school en zoals altijd houden niet alle ouders zich netjes aan de verkeersregels. Er zal een nultolerantie zijn voor fietspad- en voetpadparkeerders.

------------------

Aalter gaat het zwembad en de gemeentelijke sportparken vanaf dinsdag 1 september opnieuw openstellen voor gebruikers.

Reserveren zal opnieuw verplicht zijn en bovendien moeten de sporters rekening houden met verschillende coronaregels.

------------------

De nieuwe freinetschool De Kleine Helden in de Boelare in Eeklo start op 1 september op. De Kleine Helden wordt een onafhankelijke en coöperatieve school.

Hoe de inschrijvingen van leerlingen lopen horen we aan leerkracht Joke Van den Bossche:**** Heel wat kinderen die tellen intussen af naar de start van het nieuwe schooljaar. Joke Van den Bossche hoorde je net van de nieuwe Freinetschool De Kleine Helden uit Eeklo.

----------

De N44 Knokkebaan in Knesselare bij Aalter zit ’s nachts opnieuw in het donker. Twee jaar geleden waren daar ook al eens wekenlang problemen met de verlichting.

Vorige week werd een groot deel van het Meetjesland getroffen door een grote stroompanne. Sindsdien is de verlichting aan het woonlint langs de N44 in Knesselare weer defect.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws