Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 23 september 2020

gepost 4 years ago, op dinsdag, 22 september 2020 door Crew

In een interview over de regeringsonderhandelingen in ‘De Standaard’ verklaarde Pieter De Crem om niet in de formatie Vivaldi te stappen. Vlaams Belang Aalter schreef daarom een open brief naar de burgemeester van Aalter om mee te rijden in de protestrit nu zondag 27 september in Brussel. Dat horen we ook van gemeenteraadslid Paul Beheyt: **** Vlaams Belang Aalter kreeg nog geen antwoord of Pieter de Crem mee zal rijden tijdens de protestrit van nu zondag in Brussel.

-----------------------

Er heerst een ‘verhoogde waakzaamheid’ van de Brugse politie voor studentenfeesten in de buurt van ’t Zand en de Eiermarkt. Bij de opening van het academiejaar hangt daar meestal een uitgelaten sfeer, maar de stad wil toestanden zoals in de Gentse Overpoortstraat vermijden. Daar werden de coronamaatregelen - zoals anderhalve meter afstand houden en een mondmasker dragen - door de studenten vaak met de voeten getreden. In Brugge zijn ze daarom extra op hun hoede.

-----------------

Ontex Eeklo heeft de nieuwe productielijn ingehuldigd die vanaf nu elk jaar voor 80 miljoen medische mondmaskers van het type 2R moet zorgen. De fabriek, die bekend staat voor haar luiers en maandverbanden, gooit zich nu op de markt van de mondmaskers. De nieuwe lijn zorgt voor negen extra jobs. “De vraag naar mondmaskers zal echt nog wel een tijd duren. Het is dan ook belangrijk dat die in eigen land gemaakt worden”, klinkt het bij Ontex Eeklo.

---------------------

De voorbije maanden liepen de terrassen overal goed vol, maar dat wordt vanaf eind deze week met minder zon, een ander verhaal. De Meetjesland Cafés slaan alvast de handen in mekaar en roepen iedereen op om de horeca te blijven steunen. Er werd zelfs een Meetjeslands ganzenspel ontwikkeld, om een cafébezoek nog leuker te maken.

-----------------

Het wordt zo druk aan het triagecentrum aan het AZ Alma in Eeklo dat patiënten er vanaf nu enkel nog op afspraak langs kunnen. De maatregel komt er om de wachttijden te verkorten tijdens de herfst- en winterperiode. Met coronaklachten moet je sowieso altijd eerst langs je huisarts passeren. Maar ook voor een Covid-19-test zonder klachten kan nu enkel op afspraak in het triagecentrum aan AZ Alma in Eeklo. Een afspraak maken kan enkel via www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.

-----------------

De recherche van de politiezone Aalter heeft in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar phishing huiszoekingen uitgevoerd in Kortenberg en Zaventem.

Tijdens deze huiszoekingen werd er 5,26 gram cocaïne, verpakkingsmateriaal voor drugs, 2.170 euro, verschillende bankkaarten, luxekledij en verschillende gsm’s in beslag genomen met het oog op het verder onderzoek.

----------------------

Wie in Aalter lege flessen in een glasbol wil gaan droppen, mag dat enkel nog doen tussen 8 uur ’s ochtends en 20 uur ’s avonds. Tot nu liep de regel van de glasbollen mee met de algemene regel van het stil blijven na 22 uur. Maar rond de glasbol moet het vanaf nu al twee uur vroeger stil zijn. “Verschillende glasbollen staan in het centrum en dus dicht bij huizen waar mensen wonen.

-------------------

Het Vlaams Belang in Aalter is tevreden met het nieuwe Kunstencentrum recht tegenover het station van Aalter. Een vernieuwing van de muziekacademie en de bibliotheek, met een prijskaartje van 15 miljoen Euro, was dan ook noodzakelijk. De naam ART AA voor het Kunstencentrum is voor Vlaams Belang echter onduidelijk. Je hoort daarover Paul Beheyt: **** Het Kunstencentrum heet dus ART Aalter. Je hoorde daarover Paul Beheyt gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang in Aalter.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws