Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws woensdag 23 oktober 2019

gepost 4 months ago, op woensdag, 23 oktober 2019 door Wim Van Geert

Aalter heeft een nieuw parochiekerkenplan, en dat werd ondertussen ook door het bisdom goedgekeurd. In dat plan worden de kerken van alle acht de deelgemeenten opengehouden voor erediensten. Ook de kerk van Poeke blijft dus open voor liturgische diensten, en dat is niet naar de zin van oppositiepartij Groen.

-----------------

Het Tereeckensche voetpad in Oosteeklo is helemaal vernieuwd. De gemeente Assenede investeerde 155.000 euro om de trage weg aan te pakken.

Vanaf nu heb je een goed bewandelbare en berijdbare weg midden een mooi stukje natuurgebied tussen de Vlasgaardstraat in Oosteeklo en Tereeken in Ertvelde.

---------------------

In het dienstencentrum Leiespiegel in Deinze vindt deze avond een infomarkt plaats over de aanpassingen aan de Leie. Het belang van de Leie voor de binnenvaart valt nauwelijks te overschatten. De rivier vormt ook een belangrijke schakel binnen het Europees gesubsidieerd binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. De Vlaamse Waterweg pakt niet enkel de infrastructuur van de rivier aan, tussen Deinze en Sint-Baafs-Vijve geven ze ook de natuur terug alle kansen.

----------------------------

Het nieuw stadsbestuur van Eeklo heeft een meningsverschil met het bestuur van voetbalclub FCE Meetjesland. Het voetbalstadion aan de Zandvleuge is uitgeleefd. De stad heeft dit jaar amper 3.400 euro geïnvesteerd en de stormschade van maart is nog niet eens hersteld. Zelfs een verhuis naar het Sportpark wordt momenteel onderzocht. “Dit wordt het einde van het voetbal in Eeklo”, wordt voorspeld.

Niemand weet vandaag wat de toekomst van de club zal zijn.

----------------

Kinderen en gezinnen uit Evergem en het Meetjesland kunnen tijdens de herfstvakantie genieten van ouderwets circusvermaak in Evergem.

Circus Bavaria bouwt de tenten op, aan de hoek van Elslo en de R4 in Evergem. Van zaterdag 26 tot en met donderdag 31 oktober zijn er voorstellingen. Elke dag is er een show om 14.30 uur, en op zondag is er een extra show om 11 uur.

----------------------------

De opening van de kinderopvang in de oude Sint-Jozefkerk in Eeklo is nog maar eens uitgesteld. De oude kerk in de wijk Sint-Jozef wordt al een tijdje verbouwd en moet de nieuwe stedelijke kinderopvang voor de buurt worden. Die kinderopvang moest eigenlijk al lang open zijn, maar de werken lopen vertraging op. De nieuwe opvang zou dan tijdens de komende herfstvakantie officieel geopend worden, maar ook die opening moet nu uitgesteld worden.

“De aannemer heeft wat problemen, onder andere met het ventilatiesysteem”, zegt schepen Ann Van den Driessche (Open Vld).
------------------------

De parking van het nieuwe Sportpark in Eeklo blijft ’s avonds een donker zwart gat. De verlichting laat op zich wachten. Aan de ingang van het Sportpark werd al verlichting geplaatst, maar op de parking zelf blijft het donker. Zeker nu het ’s avonds sneller donker wordt, leidt dat tot gevaarlijke situaties. Ondertussen werd op de parking van het Sportpark wel een nieuwe laadpaal voor elektrische wagens geplaatst. Daar kunnen twee auto’s opladen.

--------------------

Een team van het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze trekt opnieuw op missie naar Congo. Op zondag 3 november vertrekken Nele Vangheluwe, Sabine Van de Vyver en Johan Vanlauwe voor een drie weken durende missie naar het partnerziekenhuis van het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze in Congo. Sabine en Johan trekken al sinds 2005 naar hetzelfde ziekenhuis in Kasongo-Lunda en voor het eerst doen ze dit in opdracht van de organisatie Artsen zonder Vakantie.

----------------

De jeugd van voetbalclub WSL Lotenhulle organiseert op vrijdag 25 oktober een ‘koers op rollen’ in de gemeentelijke feestzaal van Lotenhulle.

De deuren gaan vrijdag om 19 uur open. “WSL Lotenhulle leek enkele jaren geleden op sterven na dood, maar dankzij de inzet van enkele ouders wordt er weer gevoetbald onder de kerk van Lotenhulle”, zegt jeugdcoördinator Gert Van de Steene. “Dit seizoen vonden maar liefst 62 kinderen de weg naar de Lootse voetbalvelden, en dit verspreid in verschillende categorieën.

----------------------------

Een delegatie van actie- en drukkingsgroep FC Bruges Taskforce ‘5 na 12’ heeft gisteren een snoepzakje met zure beertjes overhandigd aan de leden van de Brugse gemeenteraad. “We klagen het getalm in het stadiondossier aan en in het bijzonder de houding van de partij Groen en de gelijknamige vzw”, zegt Ives Boone. De fans zijn het wachten in het stadiondossier grondig beu. Tijdens die wedstrijd werd het nog eens pijnlijk duidelijk dat het huidige stadion niet meer aan de huidige comforteisen voldoet. Er is niet alleen betonrot, ook het regenwater spoot die dag uit alle hoeken en gaten. Het is wachten op een eerste ongeluk.

-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws