Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 22 september 2021

gepost 9 months ago, op woensdag, 22 september 2021 door Crew

Heugelijk nieuws bij het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo. De 500ste baby van het jaar werd daar maandag geboren. Renée Mathijs is het dochtertje van Alain Mathijs en Florence Claeys uit Lembeke bij Kaprijke. AZ Alma overhandigde het prille gezinnetje een leuke pampertaart. Mama Florence en baby Renée stellen het prima. Dit jaar vallen uitzonderlijk veel baby’s te noteren in het AZ ALMA. Of corona daar voor iets tussen zit, is moeilijk te zeggen.

------------------

Aalter stopt met de organisatie van de maandelijkse klassieke kasteelconcerten in het Kasteel van Poeke. De gemeente heeft het kasteel afgelopen zomer voor een symbolische euro verkocht aan de Vlaamse overheid, die er de komende jaren een toeristische en culturele hotspot wil van maken. De gemeente Aalter is volop aan het bekijken of er in het nieuwe kunstencentrum ArtA’A voor een waardig alternatief kan gezorgd worden.

------------------------------

De vzw Aalternatief maakt voortaan een boerderij van ’t Vrijhof in de Bellemstraat in Aalter. De jongeren gaan daar vanaf oktober elke dinsdag groente-, fruit- en soeppakketten samenstellen. Aalternatief wil op termijn in Aalter een huis bouwen waar een tiental jongvolwassenen met een beperking kunnen samenleven. Om de nieuwigheid in de verf te zetten wordt tijdens de jaarmarkt verse pompoensoep verkocht en dit ten voordele van de VZW Aalternatief.

-------------------

Wie in het centrum van Maldegem passeert, ziet deze week de vredesvlag wapperen aan de masten voor het gemeentehuis. Hiermee ondersteunt de gemeente Maldegem het VN-kernwapenverbod, en sluiten ze zich aan bij het internationale netwerk van steden en gemeenten die ijveren voor een wereld zonder kernwapens.

--------------------

Bij de geplande verbouwing van het Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo is nog geen steen verlegd, maar de prijs swingt nu al de pan uit. De werken waren geraamd op 2 miljoen euro. Volgens sommigen zal de prijs zelfs oplopen tot 4 miljoen. De mogelijkheid is er dat de nieuwe bestuursploeg in Eeklo, die in oktober start, opnieuw andere keuzes zal maken.

--------------------------

De 134 zomereiken in de Nieuwstraat in Knesselare (Aalter) zullen wel degelijk gerooid worden. De gemeente zal wel meteen nieuwe bomen planten. Het schepencollege van Aalter besliste in maart al dat de bomen in de Nieuwstraat in Knesselare vervangen moesten worden. De bomen zijn rond de verlichting gegroeid, en de riolen geraken ook verstopt door alles wat van de bomen valt.

---------------------

De inwoners van Eeklo hebben begin september niet de normale editie van het stadsmagazine Eikenblad in de bus gekregen. De 11.750 stuks waren gedrukt, maar zijn uiteindelijk in de vuilbak beland. Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) bevestigde dat er een probleem was met ‘zijn’ voorwoord, en dat het schepencollege daarom beslist heeft het Eikenblad niet te bedelen. Er is in de plaats wel een soort nieuwsbrief als noodscenario gemaakt.

-------------------

Kunstenaar Mathias Buysse stelt dit weekend zijn werken tentoon op het domein van de Huysmanhoeve in Eeklo. Mathias Buysse heeft zijn leven vijf jaar geleden omgegooid, en leeft nu van en voor de kunst. “De teller staat momenteel op 430 schilderijen, waarvan er 30 in zijn privécollectie zijn gebleven” Op zaterdag 25 en zondag 26 september kan je naar de expositie komen in de Huysmanhoeve in Eeklo.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws