Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 22 december 2021

gepost 2 years ago, op woensdag, 22 december 2021 door Crew

De snelle verspreiding van omikron doet ook de Meetjeslandse vaccinatiecentra een versnelling hoger schakelen. Tijdens de tweede week van de kerstvakantie zal er duchtig gevaccineerd worden. “Tegen eind januari zou iedereen die in aanmerking komt gevaccineerd zijn met een boosterprik.

—------------------------------

Eeklo laat onderzoeken of de N9 die dwars door de stad loopt, in het centrum overal op één rijvak kan gebracht worden. De nieuwe beleidsploeg wil niet wachten op de realisatie van de Ring om de doortocht door Eeklo veiliger te maken.

—-----------------------------------

De fusie tussen Aalter en Knesselare wordt binnenkort ook onder de grond merkbaar. Er wordt een glasvezelkabel tussen de twee gemeenten aangelegd. Het gaat om een investering van 350.000 euro. Burgemeester Pieter De Crem zegt dat er een veilige digitale verbinding tussen de verschillende gemeentelijke sites nodig is.

—---------------------------------------------

“De aankoop van die zwarte kerstcontainers in Brugge is ongewild snel moeten gaan, maar Brugs schepen van Kerstmarkten Philip Pierins blijft grotendeels achter deze beslissing staan. Als de kerstcontainers volgend jaar beter aangekleed worden, zal het al een heel ander zicht zijn. klinkt het.

—-----------------------------

Tijdens het lichtevenement Wintergloed in Brugge werd voor het Minnewaterpark dit jaar gekozen voor een concept, begeleid met muziek en stemmen. Maar het geluid is al een paar dagen verdwenen. De buren vroegen om de geluidsinstallatie stiller te zetten. Uiteindelijk besliste Brugge Plus om het geluid helemaal af te zetten.

—---------------------------------

Vanaf 1 januari 2022 verandert de naam van GO! Scholengroep 23 Meetjesland naar GO! Dynamiek. Binnen de scholengroep zijn er 14 basisscholen, verspreid over zowat heel het Meetjesland. Meer informatie over de scholen binnen GO! Dynamiek kan je binnenkort op de vernieuwde website terugvinden: www.go-dynamiek.be

—---------------------------------

Brugge heeft beslist dat de groenzone van 3 hectare tussen de Hoge Katelijnebrug en de Baron Ruzettelaan een park wordt. Het park zal daarmee een verlengde zone van de Brugse Vesten worden.

—--------------------------------

Balletdanser Glen Lambrecht uit Knesselare (Aalter) brengt tijdens de feestdagen extra voorstellingen van zijn dansvoorstelling Cogetama. In november waren alle voorstellingen uitverkocht, dus zijn er nu met de feestdagen extra voorstellingen gepland. Enkel op 2 januari zijn er nog tickets voor de voorstellingen van 14 en 20 uur.

—------------------------------------

Eeklo gaat op zoek naar een nieuwe Artistiek Ambassadeur. Er wordt gezocht naar een persoonlijkheid die Eeklo op de kaart zet. Tom Dice is zonder twijfel de bekendste naam. Ook dirigent David De Geest is genomineerd. Lukas Verstraete is de derde genomineerde. Stemmen kan digitaal via www.eeklo.be/artistiek-ambassadeur.

—-------------------------------------

De Coca-Cola-kersttruck is dinsdagavond neergestreken in Brugge. Op de parking van B-Park kon je staren naar de duizenden lichtjes. De kersttruck brengt deze maand magie naar 26 steden en is doorheen de jaren een symbool geworden. ‘Vier de magie van Kerstmis’ is dan ook de logische boodschap van Coca-Cola.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws