Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 21 april 2021

gepost 3 weeks ago, op woensdag, 21 april 2021 door Crew

Het vaccinatiecentrum Sanapolis rondt deze week de kaap van 10.000 prikken. Volgende week zijn er wel iets minder vaccins. De inwoners van Eeklo, Maldegem, Sint-Laureins en Damme kunnen zich laten vaccineren in Sanapolis, het voormalige ziekenhuis van Sijsele. Cijfers over de leveringen van de vaccins voor begin mei zijn er nog niet, maar verwacht wordt dat het vanaf dan een pak sneller moet gaan.

------------------

De loketten in het station van Aalter zijn vanaf maart al minder lang open. Na anderhalve maand lijkt de treingebruiker zich goed te hebben aangepast aan de nieuwe uurregeling, dat zegt ook burgemeester van Aalter Pieter De Crem: **** Uit cijfers blijkt dat 61 procent van de tijd niemand aan de loketten kwam. De toename van het aantal digitale aankopen bij het gebruik van de trein is versneld door de coronacrisis.

-------------------

Zondagavond vond een vechtpartij plaats op ’t Zand in Brugge tussen twee jongeren, één amper 16 jaar jong, en een man van 24. Het incident werd door omstaanders gefilmd en massaal verspreid via social media. De 16-jarige werd gearresteerd voor slagen en verwondingen. Op ’t Zand ging de man van 24 die zwaar onder invloed was van drugs - volledig uit de kleren. De politie heeft de man snel gearresteerd voor openbare zedenschennis.

--------------

Door de werken aan de E34 verplaatst het verkeer zich naar het centrum van Eeklo. De politie besliste om meer controles uit te voeren. Uit de resultaten van de preventieve snelheidsmeter in de straat: het Eindeken blijkt dat meer dan de helft van de bestuurders zich niet aan de opgelegde snelheid binnen de bebouwde kom houdt.

---------------

Vorige week steeg het aantal besmettingen in Aalter weer naar 67. Een week eerder werden in Aalter 54 besmettingen opgetekend. De besmettingen bevinden zich echt in alle leeftijdscategorieën. Je aan alle maatregelen houden blijft meer dan ooit nodig. Het vaccinatiecentrum van Aalter heeft ondertussen al 4.498 vaccins geplaatst.

---------------------

De volwassen inwoners van Aalter krijgen voor 1 juni hun horecabon van 5 euro in de brievenbus. Vorig jaar kreeg men in Aalter ook al een coronabon van 25 euro die toen bij elke handelaar kon gebruikt worden. Nu komt daar nog eens een specifieke horecabon van 5 euro bovenop.

------------

Volgens minister Bart Somers zullen: Eeklo en Maldegem toch tot een compromis moeten komen over de kerk van Balgerhoeke. De renovatie van de kerk vormt al een tijdje de inzet van een financieel dispuut tussen beide besturen. De broodnodige renovatie van de Sint-Antonius-van-Padua-kerk in Balgerhoeke is een dossier dat al jarenlang aansleept.

----------------

De stad Brugge geeft kandidaat-uitbaters de kans om tussen 1 juni en 30 september een pop-upterras te organiseren in drie parken. N-VA in Brugge is van oordeel dat dit concurrentie is voor de noodlijdende horeca. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) vindt van niet en zegt dat er net locaties gekozen zijn, waar geen concurrentie is met andere horeca.

-----------

De Tieltsesteenweg in Eeklo is gisteren weer opengesteld voor alle verkeer. Tien dagen lang was de toegangspoort naar Eeklo afgesloten voor wegenwerken. De Tieltsesteenweg lag er al jaren slecht bij, en de putten werden telkens gevuld. Nu werd tussen Veldekensbrug en de Kop van de Vaart in Eeklo een volledig nieuwe toplaag op de rijweg voorzien.

-------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws