Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 2 september 2020

gepost 3 weeks ago, op dinsdag, 1 september 2020 door Crew

De kinderen uit de Weibroekdreef en de Warandestraat in Aalter hebben zelf verkeersborden geschilderd om het verkeer in hun schoolbuurt te vertragen.

Er werd door de gemeente Aalter een zebrapad beloofd, en er zouden grotere verkeersborden komen. Maar bij de start van het schooljaar zijn die er opnieuw niet.

------------------------

Het College ten Doorn in Eeklo start het nieuwe schooljaar met een nieuwe studierichting: negen meisjes starten in het derde jaar Bio-esthetiek.

De richting is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in lichaamsverzorging en make-up. De nieuwe studierichting is meteen de 34ste studierichting die in het College ten Doorn gevolgd kan worden.

----------------

De eerste schooldag heeft gisteren niet voor problemen gezorgd aan de schoolpoorten. Volgens de politie verliep alles vlot en rustig.

1 september is traditioneel het moment waarop de politie extra waakzaam is. Dat was ook nu het geval in de schoolomgevingen, maar uiteindelijk noteerde de politie geen noemenswaardige problemen of incidenten.

------------------------

Voor het vierde jaar op rij organiseert KIX de HOLEBI Top 100 in samenwerking met Mr. Gay Belgium. Tijdens de uitzending op 3 oktober worden ook de finalisten voorgesteld en zijn er ook tal van gasten. Luister dus 3 oktober en stem nu al voor de HOLEBI top 100. Als je mee stemt maak je kans om een weekendje te overnachten in een romantisch hotel met ontbijt én diner. De verplaatsing naar je hotel doe je in 'stijl' want Kia Grensland stelt jou het hele weekend de gloednieuwe Kia Sorento plug in hybride ter beschikking. Alle info via onze website: www.kix.be

---------------------

Het nieuwe Kunstencentrum aan het station van Aalter is zo goed als klaar, en krijgt de naam Art A’A. Het gebouw heeft maar liefst 15 miljoen euro gekost, maar het resultaat mag gezien worden. Veel meer dan een nieuwe bibliotheek en kunstacademie wordt het een open huis waar elke Aalternaar en bezoeker elke dag van 9 tot 21 uur vrij binnen en buiten kan.

------------------

Moet CD&V kiezen voor Vivaldi of toch een regering met N-VA?

Als het van Waarnemend burgemeester Patrick Hoste van Aalter afhangt ziet hij liever een regering met N-VA. N-VA is nog altijd de grootste partij, dus lijkt de waarnemend burgemeester logisch dat de grootste partij aan Vlaamse kant mee bestuurt op nationaal niveau. In Aalter heeft CD&V al jaren een kartel met N-VA en dat werk hier perfect, aldus Patrick Hoste.

--------------------

Club Brugge wil op zaterdag 12 september bij de thuismatch tegen Waasland-Beveren minstens 6.666 supporters toelaten in het Jan Breydelstadion. Het stadsbestuur van Brugge geeft groen licht.

Het Jan Breydelstadion zal ingericht worden in compartimenten, met aparte in- en uitgangen voor de vier tribunes. Via loting zal bepaald worden welke abonnementshouders de eerste thuismatch met publiek mogen bijwonen.

--------------------

Net als een pak andere gemeenten telt Beernem nu ook een regenboogzebrapad, om aandacht te vragen voor diversiteit. Veel holebi’s en transgenders ondervinden nog elke dag onbegrip en afwijzing, vandaar de noodzaak om dit ook bespreekbaar te maken. Een permanent regenboogzebrapad kan hiertoe bijdragen aldus Schepen van Diversiteit Vicky Reynaert. Het zebrapad bewonderen kan ter hoogte van de rotonde aan de Kardinaal Cardijnlaan in Beernem.

--------------

En stem nu al mee voor de HOLEBI top 100 van KIX, deze wordt uitgezonden op zaterdag 3 oktober. Als je mee stemt win je niet alleen een rit met de nieuwe KIA, je wint ook een romantisch weekend met ontbijt en diner, alle info via www.KIX.be

----------

Wegens de verhuizing van de hoofdbibliotheek naar het nieuwe kunstencentrum, is er geen bibliotheekdienstverlening van maandag 7 tot en met vrijdag 18 september 2020. Alle bibliotheekvestigingen in de deelkernen blijven zeker gesloten tot en met zaterdag 19 september. De hoofdbibliotheek houdt tot zaterdag 5 september wel nog haar take-away aan. Boeken reserveren kan echter niet meer na donderdag 3 september en dit tot maandag 21 september.

---------------------

Vanaf september start ook het dienstencentrum Zonneheem in Eeklo terug op waar mogelijk, weliswaar in een corona jasje. Niet alles kan al en voor sommige activiteiten gaat het centrum extern. Naast alle gekende veiligheidsmaatregelen is betalen met bancontact een heel belangrijk gegeven geworden in het dienstencentrum. De gouden regel is en blijft: blijf thuis als je ziek bent!

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws