Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 2 december 2020

gepost 3 years ago, op woensdag, 2 december 2020 door Crew

Begin november geraakte bekend dat verschillende buitenlandse bouwvakkers die in het oude hotel Capitole verbleven, besmet waren met corona. Alle 81 buitenlandse bouwvakkers werden getest, en iedereen moest in quarantaine. Op de gemeenteraad wilde de oppositie weten wat dit de Aalterse belastingbetaler zal kosten. Deze hele operatie mag onze gemeente uiteindelijk helemaal niets kosten”, zegt burgemeester De Crem. “Het wordt een gepeperde rekening, maar alle kosten zijn voor de eigenaar van het gebouw en voor de werkgevers van de meer dan tachtig buitenlandse bouwvakkers.

---------------------

In België gebeurt één op de drie ongevallen aan overwegen in een havengebied. Om dat cijfer naar beneden te krijgen, lanceert Infrabel een nieuwe sensibiliseringscampagne. Wanneer vrachtwagenbestuurders in de buurt van een overweg komen, krijgen ze een waarschuwingssignaal. De nieuwe actie van Infrabel richt zich op de veiligheid in de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Gent. Daar is het aantal ongevallen aan overwegen gestegen, van 10 in 2018 naar 17 in 2019. Tachtig procent van de ongevallen aan een overweg gebeurt omdat bestuurders door het rode licht rijden.

------------------

Op de Expresweg in Sint-Andries zijn dinsdagavond liefst negen voertuigen betrokken geraakt in een kettingbotsing. Niemand raakte gewond, maar de betrokken voertuigen liepen allen wel schade op. Door het ongeval was de linkerrijstrook versperd voor het verkeer, wat middenin de avondspits voor aardig wat file zorgde.

-----------------

Er komt op 3 februari 2021 geen Ethias Cross in Maldegem. De organisatie wordt verschoven naar 2022. De Ethias Cross Maldegem, in de volksmond nog altijd de Parkcross, speelt zich grotendeels af in de dichtbevolkte dorpskern van Maldegem. Dat maakt het moeilijk om het parcours volledig af te sluiten of om de bewoners te verplichten binnen te blijven en niet zelf of met vrienden naar de cross te gaan kijken.

----------------------

Het OCMW van Brugge heeft twee extra krachten aangeworven om kansarmoede in de stad op te sporen. Het aantal vragen voor het Sociaal Huis is sinds de eerste lockdown met 60 procent gestegen. Onder de noemer ‘Houvast’ gaat Brugge voortaan met sociale partners kwetsbare gezinnen opsporen. Voor het project zijn twee maatschappelijk werkers aangeworven. Zij moeten in Brugge-centrum en in Zeebrugge nieuwe kansarmen opsporen en begeleiden.

-----------------

Een druktebarometer was nog niet nodig op de eerste openingsdag van de winkels in Brugge. Het druilerige weer zat daar ongetwijfeld voor iets tussen. In de Steenstraat en Noordzandstraat bleef het een hele dag rustig. Brugge had zich voorbereid: een plotse drukte zoals bij de start van het lichtconcept Wintergloed wilden ze vermijden.

-----------------------

Op de Burg, waar traditiegetrouw de Brugse kerstboom pronkt, stonden dinsdag meer dan 1.000 kerststerren opgesteld. De planten werden in de gisteren uitgedeeld aan de Bruggelingen en andere sympathisanten. De duizend plantjes stonden opgesteld in de vorm van het het rode lint dat wereldaidsdag symboliseert. Er werden ook plantjes aan het AZ Sint-Lucas in Brugge uitgedeeld om er het zorg- en verplegend personeel te bedanken.

----------------

Er komt geen renovatie van de basisschool De Notelaar in Oedelem. De gemeente Beernem vond een andere oplossing: de school verhuist naar de site van De Bevertjes in de Beernemstraat, wat verderop. De renovatie van de gemeenteschool in Oedelem ligt al een tijdje zwaar op de maag van de lokale beleidsploeg. De situatie is ook precair: het sanitair van de school voldoet al lang niet meer aan de moderne normen en is aan een opfrisbeurt toe, de lokalen kunnen een stuk beter en in de sporthal is het enkel glas al lang niet meer van deze tijd.

------------------

Martine Tanghe, die na een carrière van 42 jaar afscheid nam als VRT-nieuwsanker, heeft als kind een tijdje in Bellem, deelgemeente van Aalter, gewoond. Straatnamen, vernoemd naar personen, worden normaal pas postuum toegekend, maar Groen hoopt dat er voor een keer een uitzondering kan worden gemaakt. Pieter De Crem denkt niet dat Martine Tanghe met een straatnaam heel blij zou zijn.

-----------


  • Bron: Het Laatste Nieuws