Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 17 november 2021

gepost 1 year ago, op woensdag, 17 november 2021 door Crew

Een jonge vrouw van 34 uit Aalter, is gisteren lastiggevallen door een onbekende man op een fiets. Ze wandelde met haar hond ter hoogte van Oostmolen-Veer toen de man haar aanrandde. De laatste tijd zijn er nog meldingen van aanrandingen in de streek rond de Brugse Vaart gebeurd met telkens dezelfde modus operandi.

-------------------------------

De buitenschoolse opvang het Zeehuisje in de Bremlaan in Knokke is gesloten door meerdere coronabesmettingen. Vier medewerkers en twee kinderen raakten vorige week besmet. De buitenschoolse opvang sluit daarom tot vrijdag en ook de betrokken kinderen gaan zeven dagen in quarantaine. Kinderen worden volgens de huidige richtlijnen overigens enkel nog getest als ze symptomen hebben.

--------------------------

Wie door Aalter rijdt kan niet om de grote werven en wegenwerken heen. Niet minder dan tien grote werken lopen nu, of worden binnenkort opgestart. Van de geluidsmuren langs de E40, over het fietspad in de Overleiestraat, tot de Kapellestraat in Knesselare, het is de enige manier om vooruit te raken zegt schepen van openbare werken in Aalter Patrick Hoste.

--------------------------------

Als het Overlegcomité geen roet in het eten gooit, wil de stad Eeklo voluit gaan voor het Sinterklaasfeest. Hij meert aan met zijn boot op zaterdag 20 november in de Jachthaven van Eeklo. Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. Om de aankomst van de Sint in de Jachthaven te zien, moet je niet inschrijven.

-------------------------------

Een 32-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek heeft zes maanden cel gekregen, omdat hij spuwde naar een veiligheidsagent van Securail in het station van Brugge. De dader nam het volgens het parket niet zo nauw met de coronamaatregelen. Hij kreeg bij verstek zes maanden cel. Aan het slachtoffer moet hij 50 euro schadevergoeding betalen.

--------------------------

Dinsdag rond 11.30 reed een chauffeur zich vast tegen de 3,25 meter hoge spoorwegtunnel in Aalter. Door het ongeval was het verkeer tijdelijk gehinderd. De takelwagen kwam ter plekke en kon de weg opnieuw vrijmaken. Het gebeurde al verschillende keren dat vrachtwagens zich vastrijden in de spoorwegtunnel van Aalter.

------------------------------------

Aalter laat de kinderen creatief zijn. Op zondag 21 november viert Kinderkunstendag zijn tiende verjaardag. De workshops vinden plaats in kunstencentrum ArtA’A, aan het station. De workshops zijn gratis voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, en vinden nu zondag plaats van 10 tot 12 uur. Inschrijven is verplicht en kan via www.aalter.be/kinderkunstendag.

-----------------------------

De zeven assistentiewoningen en het nieuwe centrum voor dagopvang aan het woonzorgcentrum Sint-Jozef in de Rommelsweg in Sint-Laureins zijn klaar voor gebruik. De zeven assistentiewoningen zijn erkend door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en bieden aan 65-plussers een aangepaste en veilige thuisomgeving waar ze zelfstandig kunnen wonen. -

-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws