Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 16 september 2020

gepost 5 days ago, op dinsdag, 15 september 2020 door Crew

Bij een arbeidsongeval langs de Gistelse Steenweg in Sint-Andries is dinsdagnamiddag een 31-jarige arbeider zwaargewond geraakt. De man, die werkte voor een bedrijf uit Wingene, kwam met z’n hand vast te zitten onder een betonblok van zo’n 1.300 kilo. De brandweer had bijna 2 uur nodig om hem te bevrijden.

----------------

Zowat elk dorp in het Meetjesland organiseert weer kermissen, maar in Aalter blijft het komend weekend stil. De septemberkermis wordt geschrapt, net zoals alle andere kermissen in de deelgemeenten voor de rest van het jaar. In Aalter is een coronaproof concept op drie pleinen onmogelijk”, klinkt het bij het bestuur.

---------------

De gemeente Maldegem rolt enkele nieuwe maatregelen uit, die mensen moeten helpen die dat het meest nodig hebben. “Enerzijds kunnen inwoners met een beperkt inkomen een vereenvoudigde coronasteun van 30 of 50 euro per maand per gezinslid aanvragen. Anderzijds kunnen inwoners met een beperkt inkomen, die hun inkomen de voorbije maanden zagen dalen als gevolg van de coronacrisis, een uitgebreide coronasteun aanvragen. Zowel de vereenvoudigde als de uitgebreide coronasteun kan je aanvragen via www.maldegem.be/coronasteun.

----------------

We zijn pas 16 september en de discussie over Zwarte Piet laait al op maar is nieuw in Aalter. Jesse De Meulenaere, gemeenteraadslid voor Groen in Aalter, wil geen Zwarte Pieten meer zien in Aalter en roept het volgende op: *****

Burgemeester De Crem en waarnemend burgemeester Patrick Hoste wuiven dat opmerkelijk voorstel weg. **** Aldus burgemeester De Crem over de Zwarte Pieten discussie.

---------------

Groen Aalter kaart de onveilige verkeerssituatie aan langs de Stationsomgeving van Aalter. Dat zegt Mieke Schauwvlieghe: *****

De Waarnemend Burgemeester erkent de problematiek en zegt dat het ergste van de werken voorbij is. Patrick Hoste roept op om zich te houden aan de verkeersregels in de stationsomgeving.******

----------------------

Er is nu toch een coronabesmetting opgedoken in het College ten Doorn in Eeklo. De klasgenoten van de leerling moeten in quarantaine.

Gisteren is bij een leerling van het vijfde jaar secundair een Covid-19-besmetting vastgesteld. De medeleerlingen van zijn klas zijn uit voorzorg naar huis gestuurd, blijven daar voorlopig in quarantaine, en worden ook getest en verder opgevolgd door de contacttracing van het CLB.

----------------

Het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo wil dat de agressie tegen hulpverleners op de spoeddienst stopt. De voorbije week waren er drie gevallen van agressie: zowel zware verbale agressie als lichamelijke agressie tegen hulpverleners. Een patiënt dreigde zelfs met een schaar te steken. Het ziekenhuis roept op om meer respect voor de zorgverleners te hebben zodat die op een veilige manier hun werk kunnen doen.

----------------

Koningin Mathilde bracht gisteren een bezoek aan de jeugdinstelling MFC Meetjesland, in Waarschoot. Bijna kreeg de koningin een voetbal pal in het gezicht, maar voor de rest verliep het bezoek vlekkeloos. De koningin was oprecht geïnteresseerd”, zei zowat iedereen achteraf.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws