Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 1 juli 2020

gepost 1 year ago, op dinsdag, 30 juni 2020 door Crew

De Aalterse politie heeft vorig jaar meer dan 42.000 boetes uitgeschreven voor overdreven snelheid. Dat blijkt uit cijfers die de federale politie bekendmaakte. In 2018 lag dat aantal nog op ruim 35.000 overtredingen. Vooral bij de controles aan de werken aan het op- en afrittencomplex van de E40 liepen vorig jaar heel wat bestuurders tegen de lamp.

-----------------------

In de politiezone Meetjesland Centrum is het aantal snelheidsovertredingen vorig jaar met bijna de helft gedaald. Naast de snelheidsovertredingen wijst de politiezone Meetjesland er op dat steeds meer bestuurders beboet worden door borden voor plaatselijk verkeer te negeren. Het aantal pv’s is maar liefst vertienvoudigd: van 32 in 2018 naar 344 vorig jaar.

---------------------

Het streekziekenhuis AZ Alma uit Eeklo versoepelt de bezoekregeling voor de familie en vrienden van haar patiënten. Bezoek aan iemand die in het ziekenhuis ligt, blijft beperkt tot één persoon per keer, maar het moet nu niet altijd meer dezelfde persoon zijn. Bezoekers moeten wel nog altijd een mondmasker dragen, en aan het voeteinde van het bed gaan zitten. Vanaf 15 juli hoopt het ziekenhuis nieuwe versoepelingen te kunnen doorvoeren. Alle info vind je op www.azalma.be.

--------------------

Het Sint-Annazwembad in Maldegem gaat vanaf vandaag weer open, maar je zwembeurt reserveren is verplicht. Het zwembad heropent met heel wat voorzorgsmaatregelen om alles veilig te doen verlopen. De openingsuren van het zwembad blijven ongewijzigd, behalve op vrijdagavond. Op basis van bezoekcijfers sluit het zwembad voortaan ’s avonds om 8 uur. Een zwembeurt reserveren doe je op www.maldegem.be/webshop.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws