Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 1 januari 2020

gepost 5 months ago, op dinsdag, 31 december 2019 door Wim Van Geert

Brugge zette afgelopen oudejaarsnacht het nieuwe jaar 2020 op een bijzondere manier in. Tachtig drones zouden een spectaculaire lichtshow in de omgeving van ’t Zand brengen. De mist besliste boven Brugge daar echter anders over. Door de mist sloeg de helft van de drones in veiligheid en weigerden dienst. De droneshow liep door met de helft van zijn capaciteit. Over die droneswhow in Brugge hoor je gemeenteraadslid Alexander De Vos.***** Ondanks de mist was de droneshow gedeeltelijk zichtbaar maar het hele drone-gebeuren zal nu door de stad geëvalueerd worden.

------------------

IVM, de afvalintercommunale voor het Meetjesland en de streek rond Deinze, stopt met de subsidiëring van de aankoop van nieuwe hakselaars.

De voorbije jaren is het aantal aanvragen voor deze subsidie jaar na jaar verminderd. Afgelopen jaar waren er slechts 18 aanvragen. Over de tien jaar waarin het reglement van kracht was, werden ongeveer 830 dossiers goedgekeurd, wat neerkomt in een totaal subsidiebedrag van 31.000 euro.

------------------

Brugge zette afgelopen oudejaarsnacht het nieuwe jaar 2020 op een bijzondere manier in. Tachtig drones brachten een spectaculaire lichtshow in de omgeving van ’t Zand. Brugge maakt dus komaf met het traditionele vuurwerk in de nacht van oud naar nieuw. Het nieuwe concept heeft niks dan voordelen. Drones zijn milieuvriendelijk: er wordt geen afval geproduceerd of uitlaatgassen uitgestoten. Je hoort gemeenteraadslid Alexander De Vos.*****

-------------------------------

Traditioneel staat de start van het nieuwe jaar aan de kust gelijk aan een frisse duik in de Noordzee. Ook de Haan maakt van het eerste weekend van januari gebruik om in zee te gaan. In Blankenberge wachten ze dan weer tot eind februari en wordt er een Carnavalsduik van gemaakt. De carnavalsduik is aan z’n 12e editie toe en lokt ieder jaar tussen de 150 à 300 ijsberen naar het strand.

----------------------

De helft van de 170 bewoners van Brugse woonzorgcentrum Herdershove is getroffen door het norovirus en de bijhorende maag- en darmklachten. Aan de familieleden wordt een bezoek momenteel afgeraden. Het norovirus is een virale infectie en bijgevolg niet te bestrijden met medicatie. De bewoners moeten meestal twee à drie dagen echt uitzieken. Alle bewoners moeten voorlopig eten op hun kamer. Alle gemeenschappelijke activiteiten zijn tijdelijk opgeschort en hun familieleden werden na de vaststelling van het norovirus ingelicht.

-----------------------------

De werken in de buurt van het industrieterrein Kampveld in Oostkamp gaan volgende week een nieuwe fase in. Vanaf maandag gaat de aannemer van start met de aanleg van een gescheiden rioolstelsel in de Papenvijversstraat. Het verkeer richting Hertsberge moet voorrang verlenen aan het verkeer dat richting Oostkamp wil rijden.

------------------------------

Traditioneel werd er bij de overgang van oudejaar naar nieuwjaar heel wat vuurwerk afgestoken, maar dat is sinds het voorjaar van 2019 verboden in Vlaanderen. Toch leeft niet elke gemeente dat verbod na. Heel wat gemeenten hanteren eigen regels en uitzonderingen, zelfs in heel wat buurgemeenten gelden er compleet andere regels.

Er zijn voldoende alternatieven voor vuurwerk zegt ook burgemeester Joeri De Maertelaere. *****

In de meeste Vlaamse gemeenten kan u wel een GAS-boete verwachten bij het afsteken van vuurwerk zonder toestemming.***** Aldus burgemeester van Evergem Joeri De Maertelaere.
--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws