Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 29 mei 2020

gepost 6 months ago, op vrijdag, 29 mei 2020 door Crew

Gisteren, donderdag was er voor het eerst markt aan het Sportpark in Eeklo. Normaal vindt deze plaats in het centrum van de stad, maar omdat er aan het Sportpark meer plaats is verhuist de markt tijdelijk naar deze andere locatie. De markt in Eeklo was meteen een succes, er kwamen een pak bezoekers en alles verliep volgens de veiligheidsmaatregelen.

-------------------------

De kans bestaat dat inwoners van Aalter blijvend een afspraak zullen moeten maken, om afval naar het containerpark te brengen.

Schepen Kris Ally is van oordeel dat mensen die op afspraak komen, beter voorbereid en hebben thuis ook al beter gesorteerd. In Knesselare en Ursel blijven de recyclageparken voorlopig nog dicht. Afstand houden kan het best en veilig georganiseerd worden op het park van Aalter.

-------------------

De stad Eeklo gaat vanaf nu de eigen plantjes en het groen in de stad besproeien met water van een bouwwerf, dat anders toch maar wegstroomt.

Op de hoek van de Heilig Grafstraat bouwt Mevaco uit Aalter op dit moment een project van 25 wooneenheden. Voortaan staan er twee tonnen van elk duizend liter op de bouwwerf. Zo gaat het water niet rechtstreeks de riool in, het wordt gebruikt om onkruid te verdelgen en om plantsoenen te bewateren.

-------------------------

Club Brugge roept inwoners van Sint-Andries op om te stoppen met de verspreiding van foutieve info over de nieuwe voetbaltempel Sinds er fictieve ontwerpen zijn verschenen op de Facebookgroep ‘Geen groter stadion op Sint-Andries’ was er wat ontrust. “Dergelijke stemmingmakerij dient niemand en zaait nodeloos onrust”, stelt Club in een aangetekende brief naar een beheerder en moderator van de groep, die zo’n 630 leden telt. Blauw-zwart laat ook weten dat er nog geen definitief ontwerp is. “Van de tien aangeschreven architecten en bouwconsortia zijn er drie weerhouden. Die zijn nu bezig met een voorontwerp. Er is nog geen beslissing gevallen over het nieuwe stadion van Club Brugge.

------------------

SMS, lid van de meerderheid in Eeklo, wil permanente terrasuitbreiding voor de horeca op de markt, en ook elders in de stad. De horeca is zwaar getroffen in deze coronatijden, en daar moeten we iets voor doen. SMS stelt voor dat de stad enerzijds de terrasbelasting afschaft, en anderzijds ook toelaat dat de horeca haar terrassen mag uitbreiden voor de volle breedte van haar voorgevel en op de parkeerplaatsen voor de zaak. Zo kan de horeca haar terrasruimte ongeveer verdubbelen, en dus bijna evenveel tafels en stoelen uitzetten op grotere afstand zodat de social distancing gewaarborgd blijft en dat er toch evenveel klanten kunnen bediend worden.

-----------------------

AZ Alma in Eeklo laat vanaf 2 juni weer bezoekers binnen in het ziekenhuis. Het ziekenhuis doet dat wel onder strikte voorwaarden en via een afzonderlijke toegang.

Zo moet de patiënt, die je wil bezoeken al minstens 4 dagen in het ziekenhuis verblijven en het bezoek mag maar 1 uur duren. AZ Alma komt met de bezoekersregeling tegemoet aan de vraag van heel wat patIënten, die hun bezoek al weken moeten missen. Toch moet dat met de grootste zorg gebeuren, om besmettingen buiten te houden.

-------------

Vanaf morgen zaterdag 30 mei kan je in Kaprijke opnieuw naar de wekelijkse boerenmarkt.

Nadat de boerenmarkt enkele seizoenen doorging op het erf van ‘Van Eigen Kweek’, keert hij nu terug naar het centrum van Kaprijke. Omwille van Covid-19 zal er een circulatieplan met wegwijzers uitgezet worden.

-------------------

De gemeentelijke speelterreinen in Aalter zijn terug open voor kinderen tot en met 12 jaar.

Kinderen mogen op het speelterrein spelen onder toezicht van 1 volwassene. Het familielid/begeleider bewaakt de fysieke afstand van 1,5 meter bewaard wordt. Draag een mondmasker als deze afstand niet kan gewaarborgd worden, vooral als er veel kinderen én veel volwassenen aanwezig zijn.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws