Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 28 augustus 2020

gepost 4 years ago, op vrijdag, 28 augustus 2020 door Crew

Op bepaalde plaatsen wordt de rijrichting van het verkeer in de Zuidmoerstraat in Eeklo omgedraaid. Op die manier wordt het onmogelijk om nog in één beweging naar de stationsbuurt van de N9 te rijden. De wijziging gaat maandag al in.

-------------------

De Horecastraat in Maldegem wordt komend weekend een laatste keer georganiseerd. In het kermisweekend van 18 tot 20 september keert het initiatief nog een keer terug.

De gemeente Maldegem besliste begin deze zomer dat horecazaken in de Marktstraat tot eind augustus tijdens vaste uren in het weekend hun terras mogen uitbreiden.

---------------------------

Kinderarts Joke Persyn uit Aalter opent op 1 september een nieuwe groepspraktijk, gericht op kinderen tussen 0 en 18 jaar.

De nieuwe artsenpraktijk voor kinderen bevindt zich in de Sint-Maria-Aalterstraat.

------------

Voor het plaatsen van nutsleidingen in opdracht van Farys zal het autoverkeer in de Dammesteenweg in Damme tot eind september slechts gebruik kunnen maken van één rijvak. Het autoverkeer kan beurtelings door met behulp van verkeerslichten. Het fietspad blijft toegankelijk.

------------------

De wekelijkse markt van Eeklo verhuist vanaf donderdag 3 september opnieuw naar de vertrouwde locatie. De wekelijkse markt werd tijdens de coronaperiode eerst aan het Sportpark gehouden, en werd in juli en augustus zelfs op een afgesloten N9 georganiseerd. Maar die uitzondering wordt niet verlengd dus moet de markt weer naar de oorspronkelijke locatie op de Markt in Eeklo.

------------------

De twee Unizo-afdelingen van Beernem en Oedelem smelten samen tot één vereniging. Een nieuw bestuur zal de belangen van ondernemers in Beernem, Sint-Joris en Oedelem verdedigen. De eerste samenwerkingsgesprekken dateren al van 2004.

------------------

Met 800.000 fietsers heeft de toeristische regio Brugse Ommeland er een topzomer opzitten. Zo’n 22 procent meer mensen dan vorige zomer verkenden de omgeving tijdens hun ‘staycation’.

Een rondvraag van het provinciebedrijf Westtoer maakt duidelijk dat de logiessector vooral in juli goede cijfers noteerde.

----------------------

Doorgaand zwaar verkeer is vanaf 1 oktober verboden in het centrum van Moerkerke.

Borden aan de rand van het centrum zullen de chauffeurs van zwaar vrachtverkeer hierop attent maken.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws