Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 25 september 2020

gepost 4 years ago, op donderdag, 24 september 2020 door Crew

Eeklo gaat vanaf 1 oktober weer evenementen toelaten in de stad. Dat is een maand vroeger dan oorspronkelijk gepland. Eeklo had deze zomer al beslist om geen evenementen toe te laten in de stad, en dat zeker tot 31 oktober. Dat wordt nu een maand ingekort, waardoor er vanaf 1 oktober weer optredens, activiteiten en evenementen kunnen doorgaan in de stad.

---------------------

De politie van Aalter krijgt als eerste in het land een combi met nieuwe striping, zodat de politiewagens ’s nachts beter zichtbaar zijn.

Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) en politiecommissaris Tim D’Haene kregen de combi in primeur te zien. Dit najaar moet hij al door de straten van Aalter rijden.

---------------------

Langs de Bevrijdingslaan in Brugge is gisteren een bus van De Lijn in het water beland. De chauffeur en twee passagiers werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de eerste vaststellingen moest de bus uitwijken voor een aankomend voertuig. Uit de verhoren zal moeten blijken hoe het ongeval juist gebeurde.

------------------

Het Meetjesland heeft nu ook een konijnenasiel. Konijnenopvang Rambi werkt vanuit Maldegem en Assenede, en wil verwaarloosde konijnen een nieuw leven geven.

-----------------

De voorbije maanden kon Natuurpunt Aalter samen met Natuurpunt De Torenvalk twee bijkomende percelen aankopen in de Vallei van de Poekebeek. Samen goed voor ruim drie hectare, of zes voetbalvelden. Natuurpunt zal op deze nieuwe percelen voor bijkomende poelen en knotwilgen zorgen. Eén perceel zal ook bebost worden.

De uitbreiding van het natuurgebied wordt op zondag 27 september gevierd. Er was een grotere natuurhappening gepland, maar dat kan niet door corona.

--------------------

Een volledige klas met twintig leerlingen van de Brugse voedingsschool Ter Groene Poorte moet in quarantaine, nadat er twee positieve coronatests zijn vastgesteld.

In het internaat heeft een opvoeder woensdag positief getest. De besmetting gebeurde buiten de schoolmuren. Daarna werden meteen drie opvoeders en zeven leerlingen in quarantaine gezet voor de komende veertien dagen. Eén van de leerlingen is inmiddels ook positief bevonden. Daarop is besloten alle ouders van de klas te verwittigen om hun kinderen af te halen. Zij blijven nu in quarantaine.

-----------------

De beslissing om vanaf 1 oktober de mondmaskerplicht in Eeklo af te schaffen wordt begin volgende week genomen, maar de burgemeester is niet echt voorstander.

De nationale veiligheidsraad heeft beslist dat vanaf 1 oktober het dragen van mondmaskers in open lucht enkel nog verplicht zal zijn op drukke plaatsen. In Eeklo moet je vandaag nog altijd een mondmasker dragen in het centrum, en dat van 7 uur ’s ochtends tot 19 uur ’s avonds. De crisiscel van de stad komt begin volgende week samen, en zal dan beslissen of Eeklo een uitzondering blijft of niet.

--------------------

Rode Kruis Aalter en Jeugd Rode Kruis Aalter krijgen van het lokaal bestuur een nieuw onderkomen: ze verhuizen in het najaar van het oud-gemeentehuis naar het conciërgegebouw van de brandweer. Door de Jeugd Rode Kruis en Brandweer Aalter samen te brengen op één site, ontstaat ruimte voor samenwerking. Het college van burgemeester en schepenen werkt intussen aan een nieuwe bestemming voor het oude gemeentehuis van Aalter op de Boomgaard.

----------------

De geschiedenis van Maldegem is in boekvorm gegoten. Later wordt ook nog een tweede deel van de geschiedenis verwerkt.

Het boek ‘Geschiedenis van Maldegem’ is een uitgave van het gemeentebestuur in samenwerking met lokale heemkundevrijwilligers. In het boek lees je de lokale geschiedenis van het Ambacht Maldegem, van de prehistorie tot aan de Franse Revolutie. Later verschijnt er nog een tweede deel, waarin de geschiedenis na de Franse Revolutie tot en met de fusie in 1976 wordt beschreven. .

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws