Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 25 juni 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 24 juni 2021 door Crew

Op vraag van milieumaatschappij Ovam is ook in Brugge een inventarisatie bezig van mogelijke risicogronden waar de kankerverwekkende stof PFOS gevonden kan worden. Er zijn overschrijdingen van de norm vastgesteld in het kanaal Gent-Oostende en het Leopold II-kanaal. PFOS wordt overal in Vlaanderen aangetroffen onder andere in antiaanbakpannen, blusschuim, smeermiddelen en verpakkingspapier.

-----------------

Het tijdschrift Klasse laat leerlingen van alle scholen stemmen voor hun leerkracht. De meeste stemmen kreeg leerkracht Arvid De Muynck. In het college ten Doorn in Eeklo geeft de leraar Engels en Nederlands. En hoe hij dat doet horen we van leerling Chiel Mollet. ****** u3 **** aldus leerling Meike Buysse. Leerkracht Arvid De Muynck heeft tijdens het les geven vanop afstand voor een persoonlijke begeleiding gezorgd: ******

-------------------

De kinderen van het zesde leerjaar van basisschool De Beuk in Aalter hebben zwerfvuil opgeruimd in het centrum van de gemeente. De kinderen wilden zich op het einde van het schooljaar nog nuttig maken, en kwamen zelf met het voorstel om zwerfvuil op te ruimen in het centrum van Aalter. De kinderen vonden vooral mondmaskers en sigarettenpeukjes, en willen in de toekomst graag nog meer actie ondernemen.

--------------------

De Weibroekdreef in Aalter moet niet rekenen op een fietspad of voetpad in de straat. Dat blijkt onmogelijk zonder onteigeningen.Wanneer meer dan de helft van de bewoners dat ziet zitten, wil het gemeentebestuur dit zeker bekijken. Ook wil de gemeente Aalter in de Weibroekdreef voor extra veiligheid zorgen. “Er komt trajectcontrole, een zone dertig, en vrachtwagens worden er ook geweerd.

---------------------

Arvid De Muynck (39) uit Kaprijke is door het tijdschrift Klasse uitgeroepen tot ‘leraar van het jaar 2021’. ‘Meneer De Muynck’ geeft Nederlands en Engels in het College ten Doorn in Eeklo. u2 ***** Arvid De Muynk verdient het om leraar van het jaar te worden zegt 1 van zijn lln Meike Buysse: ***** Een tevreden leerling van de leraar van het jaar Arvid De Muynck.

------------------------------

De voetbalkantine van Lotenhulle (Aalter) wordt deze zomer en in het najaar verder aangepakt, en krijgt nieuwe ramen en deuren. De gemeente Aalter investeert opnieuw 100.000 euro in de voetbalkantine van Lotenhulle. Het gebouw staat er sinds 1980, en is aan een renovatie toe. Twee jaar geleden werd het dak van het hoofdgebouw al vernieuwd, en kwam er nieuw sanitair

----------------------

Het werd jaren aangekondigd, maar volgende maand gaan de werken op de Leopoldlaan (N9) in Eeklo eindelijk van start. Eerst met wat voorbereidende werken, en komend voorjaar dan de echte werken. Tegen het voorjaar van 2023 moet de Leopoldlaan weer een echte laan zijn”, klinkt het bij het bestuur van Eeklo.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws