Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 23 juli 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 23 juli 2021 door Crew

Het coronatest- en triagecentrum op de site van het AZ Zeno in Knokke-Heist kampt momenteel met ernstige capaciteitsproblemen. Door het stijgend aantal personen dat zich voor een test aanmeldt, ziet het centrum zich soms verplicht om inwoners door te verwijzen naar testcentra in de buurgemeenten Blankenberge, Damme, Brugge en Maldegem. Maar ook daar ondervindt men gelijkaardige problemen.

-------------------

De haven van Zeebrugge blijft gunstige cijfers voorleggen. De totale tonnage voor het eerste semester van 2021 stijgt met 0,6 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Die lichte stijging bevestigt de positieve trend die ook te zien was in de resultaten van het vorige kwartaal. De brexit heeft voorlopig geen grote impact op de haven van Zeebrugge.

------------------

Een volle witte lijn maakt nu duidelijk dat je van op de Markt in Aalter niet in de Bellemstraat mag. Verkeer dat vanuit de Stationsstraat of de Brouwerijstraat komt, mag vanop de Markt al een tijdje niet meer linksaf in de Bellemstraat. Maar dagelijks zijn er overtredingen en rijden ze toch de Bellemstraat in. Door een volle witte lijn en wat arceringen te trekken op de rijweg is de aangepaste verkeer-situatie in Aalter duidelijker.

-------------------------------

Tijdens de graafwerken voor de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen zijn botresten van onder andere een wolharige mammoet van onder het zand gehaald. Na uitvoerig onderzoek zijn de botten van de mammoet tentoongesteld in het informatiecentrum 'Portaal Van Vlaanderen in Terneuzen.

-------------------------

Het festival Couleurs Devie in Maldegem zal niet doorgaan op vrijdag 6 augustus, maar wel twee weken later, op vrijdag 20 augustus. De organisatoren willen liever een volledige festivalbeleving, en mikken zo op de periode na 13 augustus, waar met een Covidsafe Ticket veel meer mogelijk zal zijn. Tickets voor de nieuwe datum met Kobe Ilsen en Victor Verhulst zijn nog te koop bij McDonald’s Maldegem en Delhaize Maldegem.

-----------------------------

Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters trekt volgend jaar 30 miljoen euro uit om enkele bruggen in Drongen een stevige opknapbeurt te geven. Het gaat over de Goedingebrug over de Leie, de brug Solvynsdreef en de twee bovenbruggen op de Kloosterstraat en de Deinsesteenweg. Die bruggen staan al een tijdje op de prioritaire lijst omdat ze in zeer slechte staat zijn.

-----------------------

De gemeente Kaprijke wil extra druk zetten voor de realisatie van een veiliger fietspad langs de Gentweg, tussen Lembeke en Sleidinge. Eerder deze week liet een man uit Lembeke het leven, toen hij in de Gentweg op zijn fiets werd aangereden door een wagen. Het fietspad is daar niet gescheiden van de rijweg, en dat maakt fietsen daar zeer gevaarlijk.

----------------

In Watervliet, bij Sint-Laureins, hebben vandalen het veer aan de Braamdijk vernield. De gemeente heeft daarvoor nu een klacht ingediend bij de politie. "Vermoedelijk hebben vandalen op één kant van het veer staan springen en is het veer van de Braamdijk in Watervliet gekanteld. De gemeente heeft nu een firma aangesteld om het veer te herstellen.

--------------------------

De gemeente Oostkamp schenkt 10.000 euro aan Rode Kruis Vlaanderen om de slachtoffers te helpen van de zware overstromingen in Wallonië, Limburg en Vlaams-Brabant. Eerder vertrok ook al een ploeg van de Oostkampse en Ruddervoordse brandweer naar Verviers om hulp te bieden.

-----------------------------

Tussen 5 augustus en 6 september zal het mogelijk zijn om luxueus te kamperen in de bossen tegenover het grafelijk Slot van Male: dat is een ontoegankelijk, historische domein in Brugge. De stad wil vooral Bruggelingen weer kennis laten maken met deze magische plek.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws