Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 23 april 2021

gepost 3 weeks ago, op donderdag, 22 april 2021 door Crew

De druk op de zorg blijft relatief hoog, maar toch zag het Overlegcomité ruimte voor enkele versoepelingen, onder meer omdat de vaccinatiecampagne versnelt.Vanaf 26 april kunnen de winkels en contactberoepen, zoals kappers, hun activiteiten weer gewoon hervatten. Zo ook bij Coiffeure Verheye langs de Brouwerijstraat in Aalter: ***** Jeanine van Coifure Verheye uit Aalter beschikt al over een CO2 meter en kan ook rekenen op een degelijke lucht-verwerkingsinstallatie ******

------------------

Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo moet noodgedwongen gesloten blijven, maar op vandaag is er wel een livestreamconcert. Deze avond kan je het concert Wulfmann livestreamen. Het is een muzikaal eerbetoon aan Wim De Wulf, die in 2016 overleed. Tickets voor de livestream kosten 5 euro en kunnen aangekocht worden via www.ccdeherbakker.be.

-------------

De stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen is gisteren gestart. Om de stickerverkoop op een veilige manier te organiseren, zullen vrijwilligers dit jaar niet te vinden zijn op kruispunten, maar vatten ze post aan vaste standplaatsen in openlucht, zoals wekelijkse markten en aan warenhuizen. De sticker met studio-100 figuren op kost vijf euro.

--------------------

Eeklo wil samen met de sociale huisvestingsmaatschappijen controleren of de huurders van sociale woningen geen eigendommen in het buitenland hebben. De vraag naar sociale woningen is in Eeklo ook veel groter dan het aanbod. In het kader van een goed bestuur is een juiste toewijzing noodzakelijk.

---------------

De jongeren van het Emmaüsinstituut in Aalter hebben een zwerfvuilactie gedaan, en maar liefst zestien zakken afval uit de Aalterse bermen gehaald. Het waren de leerlingen van het tweede jaar Economie en Organisatie die een project in mekaar wilden boksen, en kozen voor een zwerfvuilactie. De gemeente Aalter zorgde voor het nodige materiaal, en de jongeren trokken de straten in.

--------------

Een 64-jarige vrouw uit Eeklo moest zich gisteren verantwoorden in de rechtbank nadat ze enkele agenten had bespuwd. Die waren ter plaatse gekomen nadat ze voor een zoveelste keer ruzie had gemaakt met haar man. Die wist zich geen raad meer en contacteerde de politie. Na een zoveelste ruzie leek de maat echter vol voor de man, nadat de beklaagde dreigde op het hoofd van haar man te slaan met een plastic fles. Op het moment van de feiten had de vrouw heel wat porto gedronken.

---------------

In de Brugse middelbare school KTA krijgen leerlingen van de eerste graad sinds kort les uit het pakket ‘Geef racisme een rode kaart’. Dat is een initiatief van de Club Brugge Foundation. Het gaat om een samenwerking tussen zeven Europese topclubs. In het lessenpakket wordt gewerkt rondom racisme, gelijkheid, discriminatie en diversiteit. Dat racisme ook vaak voorkomt in het voetbal is de link tussen het thema en Club Brugge.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws