Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 20 maart 2020

gepost 10 months ago, op donderdag, 19 maart 2020 door Crew

In het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt is deze week een tachtiger bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. Het slachtoffer leed ook al aan andere aandoeningen. Een andere patiënt ligt in het Sint - Andriesziekenhuis op intensieve zorgen, enkele andere patiënten op een speciale corona-afdeling.

-----------------------

In het Meetjesland zijn voorlopig nog geen boetes uitgeschreven voor bewoners die tegen de coronamaatregelen in toch samenscholen. De verschillende politiezones hebben wel al groepen mensen moeten sensibiliseren. Burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde: ***** Verder is er geen wandel-, loop- of fietsplezier meer in de Oost-Vlaamse provinciale domeinen tot en met 5 april. Dat besliste de provincie Oost-Vlaanderen. Het provinciaal domein Het Leen in Eeklo valt dus ook onder die maatregel: ****** Vorig weekend kwamen vele bezoekers naar provinciale domeinen. met het afsluiten van de domeinen zal dit niet meer mogelijk zijn.

--------------------------------

In Moerkerke en Sijsele zullen de komende tijd elke dag vijf minuten lang de kerkklokken luiden om 20 uur.

Dat heeft burgemeester Joachim Coens gevraagd. “Op die manier toont de gemeente steun aan de mensen in de zorg die meehelpen zodat we deze coronacrisis goed doorkomen.

-----------------------

Vanaf vandaag tot voorlopig 5 april moet je in Eeklo niet meer betalen om te parkeren, en moet je ook geen blauwe schijf meer leggen. Alle evenementen in Eeklo zijn opgeschort zegt ook burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde: *****

Ook de bibliotheek van Eeklo is volledig afgesloten: ****

-------------------------

Het tijdelijk opvangcentrum in Sijsele zal niet vroeger dan 6 april de deuren openen. Dat heeft het provinciaal crisiscentrum bevestigd aan het stadsbestuur van Damme.

Eind maart werden daar namelijk tot 300 asielzoekers verwacht voor een periode van maximum twee jaar. Na het uitbreken van de coronacrisis werden meteen vraagtekens geplaatst bij de haalbaarheid om net met de huidige maatregelen in het achterhoofd de asielzoekers op te vangen.

-----------------------

De Brugse intercommunale IVBO houdt vanaf nu elke ochtend crisisvergadering om de afvalophaling te kunnen verzekeren. Er zijn immers steeds meer ophalers ziek.

Indien nodig zal de afvalophaling zich nog enkel concentreren op rest- en gft-afval. Maar voorlopig gaat ook de ophaling van pmd, papier en karton nog door.

Tot en met 5 april zijn de verbrandingsoven en de groencompostering van IVBO niet toegankelijk voor particulieren en blijven de recyclageparken gesloten.

------------------------

Donderdagochtend werden drie obussen uit de oorlogstijd gevonden, op het perceel op de hoek van de Lostraat met Kerkem in Aalter.

Op de hoek naast restaurant Sparrenhof werd een oude villa gesloopt en komt binnenkort een nieuw woonproject. Momenteel zijn op het terrein graafwerken bezig, en daarbij werden gisteren drie obussen gevonden. De politie en de ontmijningsdienst Dovo werden verwittigd, en de obussen werden in de loop van de dag veilig weggehaald.

-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws