Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 19 november 2021

gepost 7 months ago, op vrijdag, 19 november 2021 door Crew

Op dit moment is 30 procent van de bedden op Intensieve Zorg in West-Vlaamse ziekenhuizen bezet. Dat zegt gouverneur Carl Decaluwé na nieuw overleg met de provinciale crisiscel. Bijkomende maatregelen komen er niet, maar Decaluwé roept alle burgemeesters wel op om hun eigen inwoners en handelaars te sensibiliseren. “Het komt er nu op aan om de federale maatregelen in de werkelijkheid strikt toe te passen”, aldus de gouverneur.

------------------------------

Discotheek Kokorico in Zomergem (Lievegem) opent zaterdag de deuren, en laat de klanten noodgedwongen met mondmasker dansen. Nu nog een systeem met sneltesten uitrollen, is praktisch onhaalbaar zeggen ze. Blijkbaar heeft het vaccin plots geen betekenis meer. Heel bizar”, klinkt het in de Kokorico. -----------------------

De uitbaters van Club54 in Oedelem hebben weinig begrip voor de maatregelen die het Overlegcomité heeft opgelegd voor het nachtleven. Toch zal er zaterdag in Club 54 zonder mondmasker gedanst worden. Ze hebben 2.000 sneltesten besteld. Maar het blijft kiezen tussen de pest en de cholera", zegt Kurt Saey in een interview in HLN.

-----------------------------------

De West-Vlaamse intercommunale WVI en de gemeente Beernem lanceren de verkoop van de tweede fase van de wijk Bloemendale, dit keer aan de Biezemoerstraat. Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via de website van de WVI.

--------------------------------

Aalter telt af naar de opening van de nieuwe Action. Zaterdag om 9 uur zwaaien de deuren open, op het winkelpark van de Carrefour in de Stationsstraat. Je ontvangt alleen morgen in de Action van Aalter een gratis shoppingtas.

------------------------

De stad Brugge voert een mondmaskerplicht in voor bezoekers van het lichtenparcours Wintergloed. Dat opent volgende week vrijdag. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) stipt aan dat er zaterdag nog een overleg is gepland met de crisiscel, maar bevestigt dat er mondmaskers gedragen moeten worden tijdens Wintergloed. Of dat ook tijdens de kerstinkopen in de winkelstraten zal moeten, is nog niet beslist.

------------------------------

Het Repair Café van zaterdag 20 november in Eeklo vindt niet plaats in Zonneheem, maar verhuist eenmalig naar wijkcentrum De Kring. De herstelploeg krijgt die dag versterking van een aantal jongeren van ‘Repair Teens’. Dit project wordt ondersteund door de Vlaamse overheid en gecoördineerd vanuit de Vives Hogeschool.

--------------------------------------

De Gezinsbond Bellem heeft een deal met Sinterklaas, en stuurt die begin december graag aan huis in Bellem en Aalter. Sinterklaas komt coronaproof aan huis en brengt ook een klein cadeautje mee. Inschrijven moet voor 27 november en kan via de website www.bellem.gezinsbond.be/activiteiten.

-----------------------------

In het kader van de ‘Week van de afvalophaler’ hebben de kleuters van de GO! De Tandem in Eeklo de huisvuilmannen bedankt met mooie tekeningen. Het beroep van vuilnisman spreekt echt tot de verbeelding van de kleuters: een grote machine, en sterke mannen die achterop de wagen staan. ---------------------------------

De glorieperiode van de Fécé, het huidige FCE Meetjesland, en van KSK Maldegem liggen al enkele decennia achter ons. Maar voor een derby tussen een ploeg uit Eeklo en één uit Maldegem lopen de supporters nog steeds warm.

Morgen nemen beide voetbalploegen het tegen elkaar op.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws