Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 18 september 2020

gepost 4 years ago, op vrijdag, 18 september 2020 door Crew

Corona woedt nu ook in de eerste ploeg van FC Goalgetters, de voetbalploeg van Sint-Laureins. Een van de spelers uit de eerste ploeg werd geconfronteerd met een positieve coronatest. Alle spelers, trainers en afgevaardigden die in contact geweest zijn met hem hebben ondertussen een test ondergaan.

FC Goalgetters heeft voor deze week extra maatregelen genomen om de risico’s op besmetting nog meer te vermijden.

--------------------

Een 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Erpe-Mere is gisteren gewond geraakt bij een ongeval langs de Natiënlaan in Lapscheure bij Damme.

De twintiger verloor de controle over zijn vrachtwagen, waarna het gevaarte begon te slippen en kantelde. De truck kwam dwars over de rijbaan tot stilstand. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en dienden de chauffeur de eerste zorgen toe, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

-----------------------

Natuurpunt krijgt een vaste stek in de Oxfam Wereldwinkel in Maldegem en viert dat op kermiszaterdag 19 september. Oxfam Wereldwinkel Maldegem is verhuisd naar de Marktstraat en maakt in het nieuwe pand plaats voor Natuurpunt. De Wereldwinkel heeft zelf ook een pak nieuwe producten en lanceert een nieuwe webwinkel.

Het evenement start met een wandeling in Reesinghe, in bubbels van tien en begeleid door een natuurgids.

----------------

De Prinsenhofstraat in Eeklo zal onderbroken zijn op maandag 21/09 en woensdag 23/09. Door werken aan een woning in de Prinsenhofstraat wordt de straat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via de Zilverstraat in Eeklo.

----------------------

De coronacrisis zorgt dit jaar voor een beperkt programma van Maldegem kermis, maar de kermisfoor en de fototentoonstelling kunnen wel (coronaveilig) doorgaan. Ook de horecastraat wordt ter gelegenheid van Maldegem kermis nog één keer georganiseerd. Alle andere activiteiten zoals de wielerwedstrijd, streekbierenavond, parkfuif, vuurwerk, jaarmarkt… gaan niet door.

De kermisattracties in Maldegem zullen vanaf vrijdag 18 september t.e.m. vrijdag 25 september opgesteld staan op de markt.

-----------------

In samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) staat er momenteel een proefopstelling met parkeervakken in een deel van de Knesselarestraat in Beernem. Die moet het verkeer er veiliger maken. Er zijn nu een aantal parkeervakken afwisselend aan beide kanten van de straat. Zo kan er gemakkelijker uitgeweken worden als er een tegenligger komt.

---------------------

Vanaf nu kan je als lid van de Maldegemse bib gratis e-boeken ontlenen op je eigen toestel. De e-boeken van de bib zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers.

Het aanbod is ruim met meer dan 2.500 titels met voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans.

-------------------

Na Club ontvangt ook buur Cercle Brugge vanaf maandagavond opnieuw supporters in Jan Breydel. Dat gebeurt volgens een uitgewerkt draaiboek, met onder meer drie aparte ingangen en een ‘bubbelverantwoordelijke’ voor spijs en drank.

Cercle Brugge sluit maandagavond om 20.45 uur speeldag 6 van de Jupiler Pro League af met een thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden. Mondmaskers zijn verplicht voor wie in het stadion arriveert, en tijdens en na de match.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws