Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 16 april 2021

gepost 3 years ago, op vrijdag, 16 april 2021 door Crew

De gemeente Aalter rolt vanaf 8 mei het project TerrazzAalter weer uit. Een rondvraag van de krant Het Laatste Nieuws maakt duidelijk dat op de Markt in Aalter heel wat horeca-zaken op 8 mei hun terrassen willen openen. Ook al beseffen de zaakvoerders dat ze dan vooral goed weer gaan nodig hebben, om dat rendabel te maken. Ook op De Plaats in Knesselare was er vorig jaar een leuk initiatief met een verkeersvrij deel. Dat kan daar zeker opnieuw.

-------------------

De Brugse sterrenzaken LESS by Hertog Jan en Bar Bulot zullen op zaterdag 8 mei niet de deuren openen. De voorgestelde datum vindt Gert Mangeleer een zoethoudertje, omdat er geen zekerheid is gegeven aan de horecaondernemers dat ze dan echt kunnen heropenen.

----------------

Een 30-jarige man uit Eeklo mocht zich gisteren, donderdag in de Gentse politierechtbank verantwoorden voor het dronken besturen van een auto en het plegen van vluchtmisdrijf na een botsing tegen een vluchtheuvel. De rechter gaf hem uiteindelijk een effectieve geldboete van 1.600 euro, acht maanden rijverbod en een alcoholslot voor twee jaar. Ook moet hij alle rijexamens opnieuw afleggen

-------------------

Het gratis festival ParkPop in Oostkamp gaat ook dit jaar niet door. De organisatie heeft naar eigen zeggen te weinig garanties dat het evenement komende zomer wél zal kunnen doorgaan. “Een goede voorbereiding is op deze manier niet mogelijk", klinkt het. ParkPop lokte elk jaar duizenden bezoekers naar het Beukenpark in Oostkamp. Door de coronacrisis werd het gratis festival vorig jaar ook al afgelast.

----------------

De werken in de Tieltsesteenweg in Eeklo die normaal vandaag afgerond zouden worden, zullen iets langer duren. Dinsdag moet alles achter de rug zijn. De Tieltsesteenweg is een belangrijke toegangsweg van Eeklo. Sinds maandag is die echter volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

-----------------

De Markt van Eeklo wordt begin mei al parkeervrij gemaakt, om de horeca vanaf 8 mei alle kansen te geven om grotere terrassen te zetten. Volgende week wordt nog samengezeten met horeca en handelaars om praktische afspraken te maken. Zo moet bijvoorbeeld nog bekeken worden waar in de buurt dan parkeerplaatsen voor kortparkeren worden voorzien.

---------------

Ook de gemeente Maldegem wil alle horecazaken in de gemeente vanaf 8 mei aan een zo groot mogelijk terras helpen. Heel wat horecazaken hebben zelf al een terras, maar andere cafés of restaurants hebben daar de ruimte niet voor. Burgemeester Bart Van Hulle wil als gemeente alle horecazaken de kans geven om, binnen het kader van wat wettelijk mogelijk is, een zo groot mogelijk terras te maken aan hun zaak.

---------------

Vanaf het moment dat de horeca terug open kan komt er een horecabon van 5 euro voor elke volwassen Aalternaar, Burgemeester van Aalter Pieter De Crem wil met de uitgifte wachten tot echt alle horeca open is, zowel buiten als binnen. Alles ligt klaar. Met een druk op de knop kan de horecabon in Aalter de deur uit.

--------------------

De gemeente Aalter is op zoek naar een GAS-ambtenaar. Een gemeentelijke administratieve sanctie of kortweg GAS kan worden opgelegd aan personen die een overtreding begaan. Solliciteren voor deze vacature kan ten laatste op vrijdag 30 april 2021 via de gemeente Aalter.

---------------------

De vereniging ‘9910 On The Run’ uit Knesselare bij Aalter heeft een nieuwe omloop uitgepijld. De Coronarun 2.0 kan je lopen en wandelen op een parcours van 6, 12 of 8,5 kilometer. Je volgt de roze pijlen, en start op de parking aan de kerk van Ursel.

-------------

Het streetartfestival The Bridges in Brugge krijgt volgende zomer een vervolg. Kunstenaar Wietse is daarvoor op zoek naar mensen in de omgeving tussen Zeebrugge en Sint-Pieters die een gevel ter beschikking willen stellen. Heb je een grote gevel of muur ter beschikking stuur dan een foto van de muur/gevel, de locatie en uw naam naar [email protected].

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws