Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws vrijdag 13 december 2019

gepost 10 months ago, op vrijdag, 13 december 2019 door Wim Van Geert

Eeklo wil het parkeerbeleid volgend jaar drastische veranderen. Het parkeercomfort moet voorop komen. Er liggen heel wat ideeën op tafel: andere parkeertarieven in het centrum en de zijstraten, handelaars die parkeerkorting kunnen geven, en zelfs de uitbreiding van het gratis kwartier parkeren.

Het was N-VA die aan de alarmbel trok en vindt dat er dringend iets moet veranderen aan het parkeren in Eeklo. Winkeliers in Eeklo verliezen klanten die liever naar Waarschoot of Maldegem gaan, omdat daar gratis geparkeerd kan worden.

----------------------

Iedereen een sfeervolle kerst bezorgen. Dat is wat Rotary Club Damme al tien jaar beoogt met haar kerstpakketten-actie. De actie vindt plaats in samenwerking met OCMW Damme. Die verdeelt de pakketten zegt voorzitter Filip Babylon van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst bij OCMW Damme. ************

-----------------------------------------

De trajectcontrole op de N327 tussen Tielt en Wingene is eindelijk klaar voor gebruik. Oorspronkelijk had de trajectcontrole al in april 2018 operationeel moeten zijn.

De enorme vertraging heeft verschillende technische en administratieve oorzaken. Zo was het heel lang wachten op een uitbreiding van het elektriciteitsnet vooraleer de camera’s in Tielt konden worden aangesloten en geijkt.

------------------------

Aalter krijgt dan toch een kerstevent in het centrum. Café Kiosk wordt van vrijdag 20 tot en met zondag 22 december een gratis driedaags evenement in een verwarmde feesttent op de Markt. Met een après-ski, een winterbarbecue en optredens die bulken van de ambiance, moet het een echt feestweekend worden zegt Dimitri Stofferis. ******************

----------------------------------

Dit jaar kunnen de medewerkers van het Sociaal Huis in Damme: 22 gezinnen met kinderen, 21 koppels en 55 individuele personen een kerstpakket bezorgen. “Voor de betrokken personen is deze attentie een welgekomen extraatje dat bijdraagt tot het creëren van een beetje warmte en gezelligheid tijdens de eindejaarperiode en dat dankzij de steun van Rotary Club Damme zegt voorzitter Filip Babylon van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst bij OCMW Damme.

**************

----------------------------

Ziekenhuizen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge kunnen binnen enkele jaren gaan fuseren. De ziekenhuizen tekenden gisteren een engagementsverklaring waarbij ze aangeven hun krachten te bundelen. AZ Sint-Lucas en AZ Sint-Jan werken nu al samen op bepaalde vlakken. Zo hebben ze samen de palliatieve eenheid De Vlinder in de Brugse binnenstad opgestart. Maar ook op andere vlakken, zoals neo-na-tologie, urologie of orthopedagogie werken artsen al samen.

--------------------

Wingene kan rekenen op een Vlaamse subsidie van 250.000 euro voor de vergroening van de omgeving van het nieuwe gemeentehuis. De steun kadert in een subsidie-ronde van 8,6 miljoen euro voor 69 klimaatprojecten in Vlaanderen. Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir trekt voor Wingene via het klimaatfonds dus 250.000 euro uit voor het project

Je hoort daarover OCMW raadslid in Wingene Pieter-Jan Verhoye. **************

----------------------

De rioleringswerken in de Hermijtstraat in Ertvelde bij Evergem starten volgende week. Tijdens de werken wordt een centraal punt gemaakt voor het verzamelen van het afval. De afvalwagen kan niet in de werfzone rijden tijdens de werken. De aannemer engageert zich om het afval op maandag rond 16 uur naar het begin van de straat te brengen.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws