Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 10 juli 2020

gepost 1 year ago, op donderdag, 9 juli 2020 door Crew

In Gent zijn de laatste drie maanden meer dan 3000 pv's opgemaakt voor inbreuken tegen de coronamaatregelen. Er zijn vooral inbreuken op het samenscholingsverbod. en inbreuken op social distancing. Enkele passagiers die reizen met het openbaar vervoer kregen een pv omdat ze geen mondmasker droegen.

----------------------

De gemeente Aalter heeft beslist om op 6 oktober van dit jaar geen jaarlijks seniorenfeest te organiseren. Te gevaarlijk door corona. Vorig jaar kwamen 1.100 senioren naar ons feest. Het feest wordt doorgeschoven naar 2021. De artiesten die dit jaar zouden komen, zullen weer geboekt worden voor volgend jaar.

--------------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat extra snelheidscontroles doen op het viaduct in Gentbrugge. Het hoopt zo de veiligheid te verhogen en de overlast te verminderen.

Veel buurtbewoners klagen over trillingen en geluidsoverlast nu het zware verkeer door de werken over één helft van de brug moet. De snelheid is er al beperkt tot 50km/u.

-----------------

De cyclocross in Eeklo krijgt een nieuwe naam. Voortaan heet de cross de ‘Meetjeslandcross’. Eerder geraakte al bekend dat de Ethias-cross niet in september zal gereden worden, maar wel op 13 februari van volgend jaar. Tien dagen vroeger zal het ook al cross zijn in Maldegem. Daar staat op 3 februari 2021 de Parkcross op de agenda.

--------------------

De Sint-Barbarakerk in Maldegem kan even niet gebruikt worden voor erediensten.

Er zijn al langer problemen met elektriciteit en andere technische installaties. Daarom loopt er al verschillende jaren een subsidieaanvraag voor grondige vernieuwingen binnen in het kerkgebouw.

------------------------

Bouwonderneming Vandenbussche uit de Groendreef in Aalter heeft naast haar eigen kantoorgebouw het bedrijfsgebouw The Green geopend. Het wordt het bedrijfsgebouw van de toekomst genoemd. Er liggen 1.300 zonnepanelen op de daken en er ligt een groendak van 455 vierkante meter. Op de parking zijn ook 22 laadpunten voorzien voor elektrische auto’s.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws