Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 1 mei 2020

gepost 4 years ago, op donderdag, 30 april 2020 door Crew

Vanaf woensdag 6 mei zullen er werken plaats vinden In de Lostraat in Aalter. Er wordt gestart met de aanleg van het fietspad. Op de plaats van de oude afrit van Aalter werkt de aannemer het fietspad af. Verkeer van de Lostraat naar de rotonde aan de Steenweg op Deinze blijft steeds mogelijk, maar zal beurtelings geregeld worden. Deze werken duren een tweetal weken en starten nadat de nieuwe afrit af is. Dat zal vermoedelijk 6 mei zijn.

------------------------

De stad Eeklo krijgt binnenkort zijn eerste warmtenet. Projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt zorgt voor de primeur, in samenwerking met nutsmaatschappij Veolia en het stadsbestuur van Eeklo. Het nieuwe bouwproject Wegelpark zal verwarmd worden met restwarmte afkomstig van onder andere het zwembad en de sportsite. Wegelpark gaat om een project met veertig nieuwbouwappartementen, tussen het stadscentrum en het station. In een tweede fase, zowat vijf jaar later, worden de flats vervolgens ook gekoppeld aan de restwarmte afkomstig van de verbrandingsoven van de nabijgelegen intercommunale IVM.

---------------------------------

Er zijn heel wat culturele evenementen in Aalter afgelast dat zegt ook schepen van cultuur Hilde Trenson: ****

Plannen naar een latere datum is onmogelijk, er is onvoldoende ruimte om alle evenementen naar het najaar te verschuiven: **** aldus Hilde Trenson schepen van cultuur in Aalter over het af lassen van heel wat culturele evenementen. Vanaf maandag zal je daarom via de facebook pagina van Aalter kunst kunnen bekijken van Aalterse kunstenaars.

----------------------

Begin april 2020 werd via verschillende mediakanalen een oproep gelanceerd naar alle Aalterse kunstenaars om vanuit hun kot, met een maximum van drie kunstwerken deel te nemen aan een virtuele expo op de Facebookpagina van Cultuur Aalter. Je hoort daarover schepen van cultuur Hilde Trenson ***** We vroegen ook aan de schepen van cultuur wat er allemaal te zien zal zijn ? ***** Een fiere schepen van cultuur Hilde Trenson. Bekijk dus vanaf maandag zeker de facebook pagina van Aalter en bewonder de Aalterse kunstenaars.

-----------------------------

Elke Beernemnaar krijgt twee herbruikbare mondmaskers en twee herbruikbare filters. De levering van de door Beernem bestelde mondmaskers voor alle inwoners vanaf 6 jaar wordt verwacht half mei, maar een exacte datum is nog niet gekend. De federale mondmaskers (voor alle inwoners vanaf 12 jaar) worden wellicht pas in juni verwacht. Het dragen van een mondmasker is voornamelijk bedoeld om anderen niet te besmetten en niet zozeer omgekeerd. Je kan het als een nieuwe vorm van beleefdheid beschouwen, waarbij we zorg kunnen dragen voor elkaar. Het wordt aanbevolen om een mondmasker te dragen op openbare plaatsen.

-------------------------

Pas volgend jaar komen er op verschillende plaatsen langs de E40 in Aalter geluidsschermen om de leefkwaliteit voor de omwonenden te verhogen. Op de E40 richting kust komen ze vanaf de brug aan Ganzeplas tot aan het op- en afritten complex en iets verder ter hoogte van de Sportlaan. Richting Gent komen er schermen ter hoogte van de wijk Beukenpark. Tenslotte komen er ook schermen langs de nieuwe afrit van Aalter en langs de Knokkeweg.

----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws