Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 9 januari 2023

gepost 11 months ago, op zondag, 8 januari 2023 door Crew

Een 91-jarige vrouw is zaterdag overgebracht naar het ziekenhuis na een ongeval tussen twee personenwagens. Het ongeval gebeurde op de N9 in Lievegem. Ter hoogte van het kruispunt met de Grote Baan wou zij de N9 dwarsen om zo richting Eeklo te rijden, hierbij had zij niet gemerkt dat er op dat moment een andere wagen op de N9 reed in de richting van Gent.

—---------------------------------------

De nieuwjaarsreceptie van de stad Eeklo heeft meer dan duizend stadsgenoten naar het Sportpark gelokt. Door de regen en de wind verhuisde de receptie naar binnen, in de evenementenhal van het Sportpark. Eeklonaars konden twee uur lang gratis drinken, en kregen ook allemaal iets te eten.

—--------------------------------

Fluvius en De Watergroep starten met werken in een deel van de Zandstraat in Eeklo. De nutsleidingen worden vernieuwd in de Zandstraat, in het deel tussen de Zuidmoerstraat tot net voorbij de Broeders Van Liefdestraat. Tijdens de werken is er een eenrichtingsverkeer.

—-----------------------------

De laatste fase gaat van start voor de aanleg van een nieuw fietspad in de Eeklostraat in Lembeke. De timing voor het einde van de werken wordt voorzien in het eerste deel van februari. De groenzones en wegbermen worden bij het einde van werken opnieuw ingericht.

—-------------------------------

N-VA Maldegem heeft een nieuwe voorzitter. Cédric De Smet (36) geeft de fakkel door aan Jan De Metsenaere (45). De Smet blijft wel fractieleider in de gemeenteraad. “Mijn taak als fractieleider van N-VA Maldegem combineren met het voorzitterschap van de partij werd wat veel”, zegt Cédric De Smet.

—--------------------------------

Een wagen is zondagnamiddag tegen de gevel van een hoekpand gereden in de Keizer Karelstraat in Gent. De bestuurder raakte ongedeerd uit zijn auto. Bij het incident waren geen andere voertuigen betrokken, de exacte omstandigheden zijn nog onduidelijk. —------------------------------

Nadat twee weken geleden al bewoners van de Botermarktpoort in Gent hun beklag deden over de facturen die ze kregen van WoninGent, is het nu ook prijs in Scheldeoord. Daar kregen de bewoners nu een extra afrekening voor de ‘gemeenschappelijke kosten voor het jaar 2021'. “Elk 439 euro extra? Dat kunnen velen onder hen gewoon niet betalen.klinkt het.

—--------------------------

Je zou denken dat na de eindejaarsperiode en de cadeautjestijd iedereen ‘uitgeshopt’ is, maar dat blijkt niet zo te zijn. Op de eerste koopzondag - ook het eerste weekend van de wintersolden - was het opnieuw gezellig druk in de stad Gent.

—-----------------------

De terugtocht van Hasselt naar De Haan na de laatste kerstshow van Samson en Marie is Koen Crucke (70) zwaar misvallen. Op de trein richting Oostende werd hij omsingeld door drie kerels, die probeerden zijn laptop en bagage af te pakken. “Ik ben beginnen roepen, en ze zijn gaan lopen", zegt Koen, zwaar onder de indruk.

—----------------------

Geen speech van kersvers burgemeester Albert De Geyter in Wetteren tijdens de nieuwjaarsreceptie. Hij zong gewoon het nieuwe jaar in op een bomvol marktplein. Samen met de begeleidingsband The Sideguys kroop burgemeester Albert De Geyter het podium op de Markt van Wetteren op en bracht een gezongen nieuwjaarswens. De Markt van Wetteren liep nagenoeg vol met zo’n 1.500 inwoners.

—-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws